Mainos

Lockerbie-surmista tuomitun valitusoikeudenkäynti alkoi

Lockerbie-lentokoneturmasta tuomitun libyalaismiehen valitusoikeudenkäynti on alkanut tänään Hollannissa.

Elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomittu tiedustelupalvelun agentti Abdel Basset al-Megrahi yrittää kumota vuosi sitten saamansa tuomion, jota hän joutuu istumaan vähintään 20 vuotta.

Al-Megrahin asianajajan mukaan hänen päämiehensä saama tuomio on väärä. Asianajaja keskittyi perusteluissaan kahteen asiaan: Maltalaisen kaupanomistajan todistukseen, jonka mukaan mies oli myynyt al-Megrahille vaatteet, joihin matkalaukussa ollut pommi oli kääritty, sekä siihen, että alkuperäisen oikeudenkäynnin tuomarit olivat hyväksyneet teorian, jonka mukaan matkalaukku pakattiin koneeseen Maltalla.

Asianajajan mukaan on olemassa tärkeitä todisteita, joita oikeudenkäynnissä ei kuultu, ja jotka voivat osoittaa tapahtumien kulun toiseksi ja tuomion siksi vääräksi.

Amerikkalaisen matkustajakoneen räjähdyksessä kuoli 270 ihmistä. Vuosikausia epäselvänä pysynyt onnettomuus sattui 21. joulukuuta 1988, kun yhdysvaltalainen Pan Am-lentoyhtiön matkustajakone räjähti Skotlannissa Lockerbie-nimisen kylän yläpuolella. Suurin osa uhreista oli amerikkalaisia.

Yhdeksän kuukautta kestäneessä oikeudenkäynnissä kahta libyalaista lentokenttätyöntekijää syytettiin pommin asettamisesta lentokoneeseen Maltassa. Matkalaukussa ollut pommi lähetettiin Frankfurtin kautta Lontooseen, josta se siirrettiin edelleen New Yorkiin matkalla olleeseen Pan Amin koneeseen. Toinen libyalaismien vapautettiin oikeudessa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.