Liverpool-manageri Jürgen Klopp myöntää suoraan – seura ei pystynyt hankkimaan Chelsean kaappaamaa tähtipelaajaa: "Täällä on tällä hetkellä sangen hiljaista"

Timo Werner kiinnosti Liverpoolia ja 24-vuotias saksalaishyökkääjä halusi siirtyä Anfieldille. Tällä hetkellä Valioliigan mestaruudessa kiinni oleva seura joutui kuitenkin vetäytymään hankkeesta.

Chelsea nappasi 31 maalia tällä kaudella RB Leipzigille pommittaneen Wernerin riveihinsä 60 miljoonan euron siirtosummalla. Hän tienaa ensi kaudesta lähtien 200 000 puntaa viikossa Lontoossa.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp myöntää nyt suoraan, ettei Liverpoolilla ollut taloudellisia lihaksia hankkia Werneriä. Koronavirus on syönyt seuran kuin seuran taloudellisia näkymiä.

– Tällä planeetalla on paljon hyviä pelaajia. Timo Werner on loistava pelaaja, Kai Havertz on loistava pelaaja. Oikea hetki, tilaisuus – kaiken pitää osua kohdalleen. Kuusi, seitsemän viikkoa sitten emme tienneet, pystymmekö pelaamaan enää tällä kaudella, Klopp kuvailee brittilehti The Timesille.

– Englannissa on kaikenlaisia huhuja siitä, kenet Manchester United aikoo valita, Chelsea aikoo valita…

– Täällä on tällä hetkellä sangen hiljaista, se on turvallista sanoa. Jos haluaa ottaa asian vakavasti ja pyörittää liiketoimintaa, joka perustuu tuloihin, ja nyt ei ole mitään tietoa siitä, miten paljon ansaitsemme… Etenkään nyt, koska emme tiedä, milloin voimme alkaa taas pelata yleisön edessä.

Valioliiga käynnistyy koronaviruksen pakottamalta tauoltaan juhannusviikolla. Loppukausi Englannissa pelataan tyhjille katsomoille.

– Tällä hetkellä seurat menettävät rahaa. Ilman katsojia meidän on maksettava takaisin kausikorttilaisille, emmekä voi luultavasti myydä yhtään ensi kaudelle. Ainakaan ensimmäisiin kymmeneen tai 15 otteluun. Myöskään vip-alueet eivät täyty, eikä lippuja saada myytyä.

Kloppin mukaan uusia superhankintoja Liverpoolissa tuskin nähdään, ellei joku sen nykyisistä tähdistä vaihda maisemaa kauden jälkeen.

– Kun keskustelee pelaajien kanssa palkanalennuksista ja samaan aikaan ostaa pelaajan 50–60 miljoonalla punnalla, on selitettävää.

The Timesin mukaan Kloppin uskotaan antavan ensi kaudella vastuuta Liverpoolin nuoriso-osastolle, kuten Curtis Jonesille, Neco Williamsille ja Harvey Elliottille.

Lue myös:

    Uusimmat