Liverpool-luotsi Jürgen Kloppilta suorasanainen hyökkäys Fifan radikaalia ehdotusta vastaan: "Kaikessa on kyse rahasta"

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp on kritisoinut vahvasti Fifan ehdotusta pelata jalkapallon MM-kisat nykyisen neljän vuoden syklin sijaan joka toinen vuosi.

Saksalaisluotsin mukaan ehdotuksessa ei ole kyse mistään muusta kuin mahdollisuudesta tehdä lisää rahaa jo valmiiksi rajun ottelutahdin alla esiintyvien pelaajien hyvinvoinnin kustannuksella.

Fifa päätti toukokuussa toteuttavansa tutkimuksen mahdollisuudesta järjestää MM-kisat kahden vuoden välein. 166 jäsenmaata äänesti puolesta, 22 vastaan.

Kloppin mukaan monet jalkapallomaailman radikaalit ideat ovat viime vuosina koskettaneet ottelumäärien lisäämistä, mikä ei ole pitkällä tähtäimellä lainkaan ideaalia.

– Maailmassa ei ole toista urheilulajia, jossa olisi yhtä armoton kalenteri. Me kaikki tiedämme, miksi asia on niin. Mitä ikinä ihmiset sanovatkaan mahdollisuuksien antamisesta useammille maille, loppujen lopuksi kaikessa on kyse rahasta, Klopp sanoi.

– Se on ok. Mutta lopulta jonkun on vähitellen ymmärrettävä, että ilman pelaajia – tämän kauniin pelin tärkeintä ainesosaa – emme voi pelata. Kukaan ei ole tärkeämpi kuin pelaajat.

– Kuvittele, jos MM-kisat pelattaisiin joka toinen vuosi ja EM-kisat joka toinen vuosi. Tämä tarkoittaa parhaille pelaajille, että he pelaavat joka vuosi suuren turnauksen. Se tarkoittaa, että heillä on kolmen viikon tauko joka vuosi.

Chelsean päävalmentajan Thomas Tuchelin mukaan seurat pitävät hankalana pelaajien menettämistä maajoukkueiden käyttöön niin pian kauden alkamisen jälkeen, erityisesti kesällä pelattujen EM-kisojen ja Copa American jälkeen. 

– Sitä on vaikeaa hyväksyä, koska ihmiset haluavat nähdä parhaat pelaajat kentällä. Jos vain lisäämme otteluita, se ei onnistu, saksalainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Lopulta emme näe enää huippusuorituksia. Se ei ole lajin etu. Olen enemmän huolissani nykyisestä tilanteesta kuin MM-kisojen pelaamista useammin koskevasta vallankumouksesta, Tuchel sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat