Gianni Infantinolta kovaa uhkailua jalkapallon suurmaille – MM-kisojen yllä synkkiä pilviä

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino ei sulata jalkapallon suurmaiden tarjousta kesän naisten MM-kisojen TV-oikeuksista. Infantino esitti tiedotteessa uhkauksen, että mikäli tarjous ei ole tarpeeksi korkea, niin MM-kisat eivät tule näkymään kyseisissä maissa.

Jalkapallon MM-kisat pelataan kesällä heinä-elokuun vaihteessa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Turnauksen ylle on nyt noussut synkkiä pilviä tv-oikeuksiin liittyvän kiistan myötä. Fifa-pomo Infantino on pettynyt eri maiden tarjouksiin tv-oikeuksista.

Mukana tässä joukossa ovat muun muassa Saksa, Englanti, Ranska, Italia ja Espanja, jotka ovat kaikki mukana MM-turnauksessa. 

– Ollakseni täysin selvä, niin olemme moraalisessa ja oikeudellisessa vastuussa, että emme myy naisten MM-kisoja alihintaan, Infantino totesi tiedotteessa.

Infantinon mielestä kyse on naisjalkapalloilun kasvoihin ja pelaajiin kohdistuneesta iskusta. Seuraukset voivat kattojärjestön puheenjohtajan mukaan tuhoisat.

– Jos tarjoukset ovat jatkossakin epäreiluja, niin meidän on pakko olla lähettämättä MM-tapahtumaa viidessä suurimmassa Euroopan maassa, Infantino sanoi.

Viime MM-kisoissa pronssille yltänyt ja kesän turnauksessa mitalisuosikin asemassa olevan Ruotsin päävalmentaja Peter Gerhardsson sai vastata tiistaina Kansojen liigan lohkoarvonnan yhteydessä vastata kysymyksiin Fifan uhkauksesta.

– En edes tiedä, kenen vika se on, mutta se ei tunnu hyvältä. Kaikki maat voivat tulla Ruotsiin, niin saamme turismia ylös. Olen iloinen, että asia on kunnossa Ruotsissa, Gerhardsson sanoi Expressenille.

Gerhardsson myöntää, että kyse on ikävästä tilanteesta, kun ottaa huomioon naisjalkapalloilun kehityksen.

– Tietysti olisi erittäin surullista, jos he eivät pääse yhteisymmärrykseen, mutta joskus neuvotteluissa kuluu aikaa. Joku haluaa myydä kalliimmin ja joku ostaa halvemmalla heti alusta alkaen, Gerhardsson päätti.

Jalkapallon MM-kilpailut pelataan 20. heinäkuuta - 20. elokuuta. Turnauksen avausottelussa kohtaavat Uusi-Seelanti ja Norja.

Lue myös:

    Uusimmat