Liverpool ja Manchester Cityn pelastuivat VAR-tuomioilla – omilta managereilta ja kannattajilta täyslaidallinen tilanteelle: "Tämä ei ole enää jalkapalloa!"

Liverpoolin 1-0-voiton taanneet videotarkistukset veivät jälleen turhan pitkän aikaa itse ottelutapahtumasta, toteaa joukkueen valmentaja Jürgen Klopp. Viha VAR-järjestelmää kohtaan leimusi jälleen ympäri Englannin Valioliigaa viikonlopun aikana.

Sadio Manen tekemää voittomaalia Wolverhamptonia vastaan tarkasteltiin videolta pitkään Adam Lallanan mahdollisen käsiosuman takia. Lopulta osuma hyväksyttiin.

Lopulta videotuomarointijärjestelmä VAR hylkäsi Wolvesin tasoitusmaalin, jälleen erittäin pitkän odottelun jälkeen.

Voitosta huolimatta Klopp oli ottelun jälkeen tuohtunut videotarkistuksista.

– Olemme nyt joulukuussa ja tulemme pian tammikuulle. Pelaajien seisoskelu noin pitkään ei ole hyväksi, Klopp totesi.

– Minusta tuomarit voisivat mieluummin mennä näytön eteen, koska se on suoraan vieressämme eikä sitä koskaan käytetä. En tiedä, miksei, hän ihmettelee.

Myös Wolverhamptonin managerilla Nuno Espirito Santolla oli palautetta VAR-tuomiosta. Hän sai varoituksen protestoituaan maalin hylkäystä vastaan.

– En pidä siitä. Siinä tilanteessa oleva tuomari ei tunne peliä samaan tapaan kuin joku paikan päällä ottelussa, Santo viittaa Lontoossa tehtäviin tuomioihin.

– Ei ole minun hommani kertoa, miten asioita voitaisiin kehittää, mutta minusta tämä on sääli, hän jatkoi.

"Tämä ei ole enää jalkapalloa"

VAR puhutti myös lauantain ottelussa Norwichin ja Tottenhamin välillä, jossa Teemu Pukin 2-0-maali hylättiin paitsiona, vaikka silmämääräisesti suomalainen näytti olevan reilusti sallitulla puolella.

Sunnuntaina puolestaan Manchester Cityn valmentaja Pep Guardiola tulistui VAR-ongelmista 2-0-voitossa Sheffield Unitedia vastaan.

Sheffieldilta otettiin Lys Mousettin ensimmäisen jakson maali pois VARin huomattua tämän olleen hitusen paitsiossa. Molempien joukkueiden, myös Cityn kannattajat lauloivat tämän jälkeen protestilauluja videojärjestelmästä: "Tämä ei ole enää jalkapalloa".

– Jokainen viikonloppu on iso sotku. Toivottavasti ensi kausi menee paremmin, Guardiola tuomitsi.

Sheffieldin kollega Chris Wilder piti ongelmallisena, että asioita tulkitaan vaihtelevista kuvakulmista. Hän oli otettu vastustajan kannattajien reaktiosta maalin hylkäämiseen. Wilder otti myös Pukin videotarkistuksen raakuuden esiin.

– Joka puolella maata, kaikki ihmiset Norwichissa, käyttävät nelikirjaimista (kiro-)sanaa VARista. Nämä ovat oikeita futisihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat