Valioliiga-jätin päävalmentaja epäilee videotuomarointia: "Jalkapallon henki ja suunta tulevat muuttumaan"

Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino pelkää, millaisia muutoksia videotuomarointijärjestelmä VAR saa aikaan jalkapallossa.

Manchester Citylle vihellettiin tiistain puolivälieräottelussa rangaistuspotku, kun Raheem Sterlingin laukaus osui puolustaja Danny Rosea käteen.

City-pelaajat eivät vaatineet tilanteesta rangaistuspotkua, mikä viittasi jo tilanteen tulkinnanvaraisuuteen.

Sergio Aguero epäonnistui rangaistuspotkussa, mutta Pochettinolla oli silti tilanteesta sanansa sanottavana.

Valmentajan mukaan rangaistuspotku oli sääntökirjan mukaan vihellettävissä, mutta käsivirheen epäselvä tulkinta aiheuttaa jalkapallossa haasteita.

Jalkapallon säännöistä päättää kansainvälinen elin IFAB. Sen määritelmän mukaan pelaajaa voidaan rangaista käsivirheestä, jos kädet ovat luonnollista asentoaan leveämmällä. Tulkinta sisältää myös epätahalliset tilanteet.

– VAR:in kanssa on paljon työtä. Tiedämme, että on monia päätöksiä, joista kukaan ei tiedä, käytetäänkö niiden tarkistamiseen VAR:ia vai ei, Pochettino sanoi Reutersin mukaan.

– Teknisesti se oli rangaistuspotku, koska pallo osui käteen, mutta emme tunne protokollaa. On paljon kysymysmerkkejä ja paljon työtä tehtävänä. 

– Luulen, että VAR tulee muuttamaan pelin henkeä, ja olen erittäin huolissani, miten se tulee toimimaan ensi kaudella.

Tottenhamin kannattajat huusivat kuorossa "VAR VAR" Harry Kanen kaatuessa rangaistusalueella Agueron epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen. Huuto, joka tullee tutuksi myös Valioliigassa tulevina vuosina.

Son Heung-minin 78. minuutilla tekemää voittomaalia seurasi hermostunut hetki, kun VAR tarkasti maalin hyväksymistä videolta. Lyhyt hetki, joka monien mielestä tuhoaa kiinteällä tavalla jalkapalloon kuuluvaa maalin tuulettamisen ja hetken spontaaniutta.

– Kesästä tulee vaikea, kun yritetään löytää paras tapa toimia. Tullaanko kaikki tilanteet tarkistamaan? Pochettino kysyi.

– Jalkapallon henki ja suunta tulevat muuttumaan. Tulemme näkemään erilaisen lajin, emme sellaista, jota katsoessa kasvoimme. Se on varmaa, Pochettino päätti.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Juventus klo 21.55 C More Sport 1
Manchester United – Barcelona klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat