Näkökulma: Teemu Pukin tilanne räjähti silmille, joku tolkku tähän pelleilyyn

Hidastuskuvista oli käytännössä mahdoton arvioida, oliko Teemu Pukki paitsiossa. Tällaisissa tilanteissa käyttöön tulisi ottaa järki, alleviivaa MTV Urheilun Tuomas Hämäläinen.

Sitä ei nähnyt tässä maailmassa kukaan. Siis, oliko Norwichin Pukki Tottenhamia vastaan varmasti paitsiossa vai ei. Tilanne eteni VAR-videotarkistukseen ja lopulta pläjäytettiin tuomio: Pukin maali hylättiin paitsiona.

Pukki oli etunojassa. Hän saattoi olla millejä paitsiossa. Tai saattoi olla olematta. Ydin on, että tilannetta oli mahdoton ihmissilmällä havaita.

Maalin hylkäämistä on ehditty kutsua laajalti vitsiksi. Jalkapallolegenda Gary Lineker piti ratkaisua absurdina.

– Jos täytyy piirrellä viivoja ja pisteitä eikä tuomio ole siltikään selvä suuntaan tai toiseen, olkaa hyvä ja lopettakaa kentällä toimivien tuomarien päätösten torpedoiminen, Lineker kirjoitti Twitterissä.

Legenda latasi täyttä asiaa. Kun tilannetta on käytännössä mahdoton nähdä suuntaan tai toiseen, on syytä ottaa järki käteen ja mennä alkuperäisellä tuomiolla. Linjakkaasti.

Siten kunnioitetaan peliä. Ansaitaan katsojien kunnioitus.

VAR on hyvä apuväline epäselvien tilanteiden tarkastamiseen. Jos paitsio on havaittavissa, on se sitten vaikka niukka, se on syytä tuomita. Mutta jos ei, ei lähdetä noin vain muuttamaan päätöstä. 

Tällaisella kyseenalaisella puljaamisella tehdään vain lajille hallaa.

Lue myös:

    Uusimmat