Tottenhamin hylätty voittomaali herättää raivoa, VAR saa täyslaidallisen kritiikkiä – "Epäreilu päätös"

Tottenhamin unelmaloppu riistettiin videokopissa, Antonio Contelle suora punainen 4:43
Tottenhamin viime hetken voittomaali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen.

VAR nousi taas kerran suureksi puheenaiheeksi jalkapallopiireissä, kun Tottenhamin viime sekuntien maali hylättiin Sportingia vastaan pelatussa Mestarien liiga -ottelussa.

Harry Kane näytti nousevan Tottenhamin sankariksi ottelun päätöshetkillä, kun hän iski pallon kotiyleisön suureksi riemuksi verkkoon. Villien tuuletusten jälkeen Tottenham-leiri sai kuitenkin lunta tupaan, kun maali hylättiin useita minuutteja kestäneen VAR-tarkistuksen päätteeksi paitsiona.

Tilanteen tuoksinassa Tottenhamin päävalmentaja Antonio Conte sai punaisen kortin. Tulisieluinen italialaisluotsi teki ottelun jälkeen selväksi, mitä mieltä hän on VARista ja sen hylkäämästä maalista.

– Minusta pallo oli Kanen edessä ja maali on maali. En ymmärrä heidän laittamia viivoja. On todella vaikea kommentoida tuota päätöstä, Conte toteaa BT Sportin mukaan.

– VAR tekee paljon vahinkoa. Haluan nähdä, olisivatko he olleet valmiita hylkäämään tuollaisen maalin jonkun ison seuran stadionilla. Haluaisin tietää sen. Tämä oli epäreilu päätös. En pidä tällaisista tilanteista. En näe tässä mitään positiivista.

Tottenhamin pelaajat olivat itse hyvin hämmästyneitä siitä, minkä vuoksi heidän maalinsa lopulta hylättiin.

– En oikein tiedä, mitä lopussa tapahtui. Koska pallo meni taaksepäin ja osui puolustajaan, luulin kyseen olevan erilaisesta tilanteesta. Osalla meistä ei ole hajuakaan siitä, mitä tapahtui, Tottenhamin Matt Doherty kummastelee.

Tottenham-legenda Glenn Hoddle pelkää, että kyseenalaiset VAR-tuomiot vievät hiljalleen ihmiset pois stadioneiden lehtereiltä, koska VAR vie tunnetta pois pelistä.

– En halua nähdä tuollaisen tulevan peliin. Ihmiset eivät tule kohta enää stadionille, vaan katsovat enemmän televisiosta. Emme halua sitä, koska ihmiset stadioneille tuulettavat, mutta odotamme yhtä pientä päätöstä neljä minuuttia. Se on väsyttävää koko lajille, kun joukkueesi tekemän maalin aiheuttama ilo viedään pois, Hoddle pelkää.

Lue myös:

    Uusimmat