Mainos

Video: Mitä pakolaissopimuksen kohtalo merkitsee? Miten Suomi on osansa hoitanut?

Turkin vallankaappausyritystä seuranneiden tapahtumien aikana myös EU:n ja Turkin välinen pakolaissopimus on kyseenalaistettu tiukasti.

Kyse on maaliskuussa Turkin kanssa solmitusta sopimuksesta. Sen mukaan Kreikkaan laittomasti tulleet siirtolaiset palautetaan Turkkiin. Vastaavasti EU ottaa syyrialaisia suoraan Turkin leireiltä ja vauhdittaa Turkin viisumivapausneuvotteluja.

Lisäksi EU on luvannut maksaa Turkille miljardeja euroja pakolaistilanteen hoitamiseksi Turkissa. 

Tätä keväistä sopimusta ovat kritisoineet myös ihmisoikeusjärjestöt.

Itävallan ulkoministeri on ollut Turkki-kritiikissään kärkkäin.

– Mielestäni Euroopan pitää olla vahva ja itsenäinen, ei Turkista riippuvainen. Meidän pitää irtisanoutua Turkin kiristyksestä ja suojella itse omia ulkorajojamme, on ulkoministeri Sebastian Kurz linjannut useaan otteeseen itävaltalaismedialle ja samalla suututtanut sanoillaan Turkin.

Suomen ulkoministerillä riittää vielä uskoa.

– Toivoisin, että sitä sopimusta noudatettaisiin. Se on Euroopalle erittäin tärkeä ja iso asia, että se pysyisi hanskassa, sanoo ulkoministeri Timo Soini (PS).

Aihetta käsitellään tänään suorassa nettikeskustelussa, jossa toimittaja Jouni Sipilä haastattelee Suomen Pakolaisavun viestintäpäällikköä Kaisa Väkipartaa. Aiheena keskustelussa on muun muassa pakolaisuuden tulevaisuus, Turkin kanssa solmitun pakolaissopimuksen kohtalon merkitys arkipäivässä sekä EU:ssa kiristyneet asenteet pakolaisuuden kannalta.

Keskusteluun voi osallistua MTV Uutisten Facebook-ryhmässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.