Mainos

Hautala uskoo Turkin pakolaissopimuksen raukeavan – "EU:n pakko jakaa vastuuta pakolaisista"

8:51

Turkki ukaa lopettaa EU:n kanssa sovitun pakolaissopimuksen noudattamisen, mikäli EU ei myönnä Turkille sen vaatimaa viisumivapautta lokakuuhun mennessä.

Näin arvelee vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala, joka näkee koko pakolaissopimuksen olleen vain hätäratkaisu kun EU:n jäsenmaat eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen yhteisestä turvapaikkapolitiikasta.

– Moni Keski- ja Itä-Euroopan EU:n jäsenvaltio on ollut tiukasti pakolaisvastuun jakamista vastaan. Lokakuussa koittaa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin asettama viisumivapauden aikaraja, Hautala sanoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

– En näe mitään mahdollisuutta sille, että viisumivapaus voitaisiin myöntää.

Hautala uskoo, että syksyllä pakolaissopimuksen kestämättömyys alkaa paljastua. Tilannetta hankaloittaa entisestään Turkin haastava poliittinen tilanne heinäkuun vallankaappausyrityksen jälkeen.

– Tärkein havainto on Erdoganin pyrkimys tehdä Turkista autoritäärinen ja islamistinen valtio, ja tältä EU ei voi ummistaa silmiään. Turkissa toteutetut puhdistukset rikkovat kaikki oikeusvaltion periaatteet, Hautala sanoi.

– Uskon pakolaissopimuksen raukeavan, ja siinä vaiheessa EU:n jäsenvaltioiden on pakko alkaa katsoa totuutta silmiin ja jakamaan vastuuta pakolaisista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja