Mainos

Ozan Yanar: Turkin ja EU:n välinen sopimus hylkää eurooppalaiset arvot

Turkkilaistaustainen kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) pitää valitettavana, että Euroopan rajoilla tapahtuvat ihmisoikeusrikkomukset eivät tunnu kiinnostavan suurta yleisöä.

Euroopan unionin jäsenyyttä havittelevaa Turkkia repii rajut sisäiset valtataistelut sekä toistuvat ihmisoikeusrikkomukset. Vihreiden kansanedustajan Ozan Yanarin mukaan Turkin sanan- ja lehdistövapauden heikentyminen on huolestuttava kehityssuunta.

– Turkin hallitus on yrittänyt hiljentää toisinajattelijoita, kuten akateemikkoja ja toimittajia, kutsumalla heitä terrorismin tukijoiksi. Tähän ei pidä mennä, Yanar sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

EU tekee tällä hetkellä tiivistä yhteistyötä Turkin kanssa pakolaiskriisin ratkaisemiseksi. Yhteisessä sopimuksessa linjattiin keväällä, että Turkista Kreikkaan laitonta merireittiä saapuvat palautetaan Turkkiin. Lisäksi jokaista palautettavaa syyrialaista kohden EU ottaa syyrialaispakolaisen Turkista.

Yanar kritisoi EU:n ja Turkin välistä sopimusta eurooppalaisten periaatteiden hylkäämiseksi.

– Sopimuksen linja on sellainen, että kunhan Turkki pitää pakolaiset siellä ja estää heidän tulonsa Eurooppaan, niin voimme olla hiljaa. Tämä ei ole hyvää kehitystä, tämä tulee vaikuttamaan varsinkin niihin turkkilaisiin, jotka kunnioittavat ihmisoikeuksia ja moniäänisyyttä. Teemme heille karhunpalveluksen, Istanbulissa syntynyt Yanar kritisoi.

– Me aina korostamme eurooppalaisia arvoja ja tasa-arvoa, mutta olemme valmiita luopumaan niistä pakolaiskriisin takia. Mistä muusta voisimme luopua tiukan paikan tullen? Tässä ollaan perustavanlaatuisten asioiden äärellä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.