USA kaatoi Kanadan, Patrick Kane hirmulukemiin – näin MM-pronssiottelu eteni

Jääkiekon MM-kisojen pronssiottelussa USA voitti Kanadan 4-1 sunnuntaina. MTV Sport seurasi kamppailua hetki hetkeltä.

Pronssimitali oli USA:lle sen historian kahdeksas. Kanadan kolmen vuoden mitaliputki katkesi.

Tilanneseuranta jääkiekon MM-kisojen pronssiottelusta USA-Kanada:

Klo 19.01: Kiitokset seuraajille! Palataan asiaan vielä illan finaalissa Ruotsi-Sveitsi, joka alkaa klo 21.15. Ennakkostudio jo klo 20.00 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Klo 19.00: Ottelu päättyy USA:n 4-1-voittoon. USA:lle ensimmäinen MM-mitali sitten kevään 2015 pronssin.

58.18: MAALI! USA 4-1-johtoon, Chris Kreider osuu tyhjään maaliin. Peli on selvä!

57.45: MAALI! Anders Lee siirtää USA:n 3-1-johtoon, kiekko osuu tyhjään Kanadan maaliin.

57. min: Kanadan Ryan O'Reillylla huippupaikka, mutta kiekko pyörähtää lavan yli juuri ratkaisevalla hetkellä.

Alla Boninon 2-1-johtomaali.

Patrick Kane sai syöttöpinnan Boninon osumaa. Se oli Kanen 20. tehopiste (8+12) tässä turnauksessa – kovin saldo sitten Kanadan Dany Heatleyn ja kevään 2008 MM-kisojen. Heatleyn tehot olivat tuolloin 12+8=20.

53.21: MAALI! USA siirtyy 2-1-johtoon Nick Boninon ylivoimamaalilla. Bonino pääsee hieman onnekkaasti viivakudin irtokiekkoon ja siirtää pelivälineen verkkoon.

52. min: Ryan O'Reilly lähtee istumaan estämiskakkosta. USA taas hetken päästä ylivoimalle.

50.50: Anders Lee jäähyaitioon estämisestä. Kanada pääsee pian ylivoimalle, kun Ekblad astuu pois aitiosta.

50. min: Connor McDavid väläyttää nopeuttaan alivoimalla, mutta Chris Kreider taklaa häntä juuri ennen laukausyritystä.

49.12: Kanadan Aaron Ekblad istumaan kampituskakkosta. USA pääsee kokeilemaan johtomaalia ylivoimalla.

47. min: Pitkästä aikaa hyvä maalipaikka. Anders Lee pääsee lataamaan b-pisteen kohdalta, mutta McElhinney torjuu olkapäällään.

43. min: Kanada on vienyt erän alkua, mutta vaarallisia paikkoja ei ole ollut.

Klo 18.22: Kolmas erä käyntiin? Kumpi vie pronssit?

Alla video Kanadan tasoitusmaalista, jota ennen USA:lla oli loistopaikka kuitata peli 2-0-lukemiin.

Klo 18.07: Toinen erä päättyy tilanteessa 1-1.

38.06: MAALI! Marc-Edouard Vlasic tekee Kanadalle 1-1-tasoituksen. USA:lla loistava paikka, mutta Nick Jensen ei osu. Kanada kääntää nopeasti ja Vlasic päättää hyökkäyksen Bo Horvatin syötöstä.

37. min: Connor McDavid on yössä. Hän hukkasi taas kiekon helposti keskialueella ja USA pääsi 2-1-ylivoimahyökkäykseen. McElhinney kuitenkin taas mies paikallaan.

32.31: Anthony Beauvillier istumaan kakkosta väkivaltaisuudesta. USA taas ylivoimalle.

31. min: Kanadalla kova paine USA:n maalilla, mutta Kinkaid hoitaa. Kinkaid on saanut olla maalillaan melko rauhassa.

Alla USA:n avausmaali, jossa Kanadan suurin tähti Connor McDavid pelaa äärimmäisen huolimattomasti.

28. min: Gaudreau syöttää Boninon loistopaikkaan, mutta Bonino ajautuu harhautuksen jälkeen huonoon asemaan ja McElhinney selvittää tilanteen.

26.40: MAALI! USA 1-0-johtoon Chris Kreiderin ylivoimaosumalla. Connor McDavid pelaa todella huolimattomasti omalla puolustusalueella, hukkaa kiekon ja Kreider harhauttaa McElhinneyn taitavasti.

25.14: Kanada taas alivoimalle. Joel Edmundson istumaan väkivaltaisuudesta.

25. min: USA:n Charlie McAvoy laukoo tolppaan nopean hyökkäyksen päätteeksi.

23. min: Ottelun parhaat pelaajat ovat olleet tähän mennessä maalivahdit. McElhinney on ollut pronssipelissä selvästi vahvempi kuin Darcy Kuemper eilen, Kinkaid on myös parantanut välierän otteistaan.

22.41: Kanadan Ryan Murray saa kakkosen poikittaisesta mailasta. USA ylivoimalle.

Klo 17.29: Toinen erä käyntiin!

Klo 17.28: Tero Lehterä summasi avauserän tapahtumat osuvasti C Moren studiossa:

Klo 17.15: Avauserä takana, tilanne 0-0. Laukaukset USA:lle 11-6.

19.59: Kanadalle vielä kakkonen erän loppuun, Connor McDavid kampituksesta istumaan.

18. min: USA selvittää alivoiman.

C Moren asiantuntija Petteri Nokelainen kutsui avauserän menoa "hiihtelyksi". Osuva arvio. Tempoa ja taklauksia kaivataan.

16.01: Kanadan Tyson Jost lähtee istumaan kakkosta huitomisesta. USA:lle ottelun ensimmäinen ylivoima.

15. min: Kanadalla pitkä mylly USA:n päässä ja paras paikka aukeaa Ryan Nugent-Hopkinsille. Laukaus paukkuu kuitenkin laitoihin.

13. min: USA:n Gaudreaulla ja Boninolla tuplapaikka, mutta McElhinney jatkaa hyviä otteitaan. USA:lla on ollut ottelussa paremmat maalipaikat ja se on ollut virkeämpi.

11. min: Dylan Larkin pääsee läpiajoon alivoimalla, mutta McElhinney selvittää taas tilanteen. Heti perään Kinkaid kovassa helteessä toisessa päässä.

9.25: USA:lle ottelun ensimmäinen rangaistus, Connor Murphy istumaan kakkosta huitomisesta. Kanada ylivoimalle.

7. min: Tähän mennessä ottelun paras paikka aukeaa USA:n Cam Atkinsonille, mutta McElhinney selvittää läpiajon. Hetkeä myöhemmin Will Butcherilla on loistopaikka Patrick Kanen passista.

4. min: Todella rauhallinen alku. Kumpikin joukkue välttelee kontakteja, mikä oli odotettavaa.

Klo 16.45: Kiekko jäähän!

Klo 16.40: Kivi ja Lehterä ihmettelivät ennakkostudiossa Kanadan tähtipakin Vlasicin katkeraa kommenttia Sveitsistä välierätappion jälkeen:

Klo 16.34: Alla vielä pettyneitä tunnelmia USA:n ja Kanadan leireistä lauantailta.

Klo 16.33: C Moren ennakkostudiossa keskusteltiin myös Jere Lehtisen urasta. Tero Lehterällä ja Karri Kivellä oli värikkäitä tarinoita Lehtisestä.

Klo 16.32: C Moren asiantuntija Karri Kivi haluaisi nähdä parempia otteita USA:n Anders Leeltä. Kaudella 40 NHL-maalia iskenyt Lee on osunut turnauksessa vain kolmesti. Kanadan puolelta raippaa sai San Josen huippupakki Marc-Edouard Vlasic, joka on pelannut Tanskassa kiikaritehoilla.

Klo 16.19: USA:n maalilla on eilen pettymyksen Ruotsia vastaan kokenut Keith Kinkaid, Kanadalla veskari vaihtuu – maalille tulee Curtis McElhinney. Kokoonpanot voit katsoa täältä.

Klo 16.18: Jäivätkö välieräottelut eilen väliin? Ei hätää. Voit ihastella huippuhetket alla olevalta videolta.

Klo 16.14: Leijonien GM, entinen huippupelaaja Jere Lehtinen valittiin tänään Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kunniagalleriaan. Lehtinen piti tunteikkaan kiitospuheen gaalassa (video alla).

Klo 16.12: Aloitetaan äänestyksellä – kumpi ottaa tänään himmeimmät mitalit?

Klo 16.10: Tervetuloa liveseurantaan! Kiekko putoaa jäähän 35 minuutin päästä.