MTV seurasi: Sveitsi peittosi Kanadan hillittömässä välierätrillerissä

Jääkiekon MM-kisoissa pelataan lauantaina molemmat välieräottelut. MTV Urheilu seurasi Ruotsin ja Tshekin sekä Kanadan ja Sveitsin kohtaamisia tässä artikkelissa.

Tshekki löylytti Ruotsia maalein 7-3 ja Sveitsi kaatoi Kanadan voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3-2. Tshekki ja Sveitsi kohtaavat sunnuntain MM-finaalissa kello 21.20. Ruotsin ja Kanadan pronssiottelu pelataan kello 15.20.

MM-välierä Ruotsi-Tshekki, lopputulos 3-7

MM-välierä Kanada-Sveitsi, lopputulos 2-3 vl.

Liveseuranta:

Sveitsin Kevin Fiala ja Sven Andrighetto onnistuvat voittomaalikilpailussa, ja kun Connor Bedard on Kanadan ainoa onnistuja, jatkaa Sveitsi MM-turnaustaan sunnuntain loppuotteluun. Kanadan tie vie pronssiotteluun Ruotsia vastaan.

Sveitsi MM-finaaliin! Sven Andrighetto ja Leonardo Genoni voittomaalikisan sankarit 1:17
Sveitsi MM-finaaliin! Sven Andrighetto ja Leonardo Genoni voittomaalikisan sankarit.

Sveitsi etenee sunnuntain MM-finaaliin!

Voittomaalikilpailu

Sveitsin 5. laukojaa ei tarvita.

Kanadan 5. laukoja: Dylan Cozens epäonnistuu.

Sveitsin 4. laukoja: Sven Adrighetto tekee maalin

Kanadan 4. laukoja: Owen Power epäonnistuu.

Sveitsin 3. laukoja: Romain Löffel epäonnistuu.

Kanadan 3. laukoja: Damon Severson epäonnistuu

Sveitsin 2. laukoja: Kevin Fiala tekee maalin.

Kanadan 2. laukoja: Pierre-Luc Dubois epäonnistuu.

Sveitsin 1. laukoja: Sven Senteler epäonnistuu.

Kanadan 1. laukoja: Connor Bedard tekee maalin.

Sitten on aika ratkaista Tshekin vastustaja sunnuntain MM-finaaliin. Voittomaalikilpailun aloittaa Kanada.

Jatkoaika

Maalivahdit ovat toistaiseksi olleet tämän ottelun sankareita. Binningtonilla 28 ja Genonilla huimat 42 torjuntaa.

Jatkoaikakin on pelattu. Sveitsi pääsee vielä viimeisellä minuutilla huippupaikkaan, mutta Binnington kestää. Ratkaisu tähän välierään haetaan rangaistuslaukauksilla.

68. minuutti: Sveitsi pääsee ylivoimahyökkäykseen, mutta hyökkäys kuivuu kasaan ilman laukausta.

68. minuutti: Nico Hischier pujehtii koko kentän läpi ja laukoo. Binnington kestää. Mieletön välierätrilleri huipentuu lähiminuutteina.

66. minuutti: Sveitsiltä todella heikkoa ylivoimaa. Missä on ratkaisuhalukkuus MM-välierän jatkajalla? Kanada täysilukuinen.

66. minuutti: Cozens karkaa läpiajoon kesken Sveitsin ylivoiman. Genoni kestää.

64. minuutti: Hurjaa draamaa jatkoajalla. Kanadalla liikaa miehiä jäällä, seurauksena kahden minuutin rangaistus ajassa 64.00. Sveitsillä on nyt huima tilaisuus.

62. minuutti: Sveitsi kestää alivoiman ja saa neljännen pelaajan jäälle. Seuraavalla katkolla palataan 3 vs. 3 -peliin.

61. minuutti: Dylan Cozens pääsee laukomaan suoraan syötöstä, mutta Genoni kestää.

Jatkoaika käyntiin. Kanada jauhaa ylivoimaa.

3. erä

Sveitsi pelastuu jatkoajalle. Kolmas erä päättyy tilanteessa 2-2. Kolmannen erän laukaukset käsittämättömästi 20-4 Kanadalle. Kanada pääsee aloittamaan jatkoajan minuutin ja 22 sekunnin ylivoimalla. Sveitsin viime minuutin rangaistus voi käydä todella kalliiksi.

60. minuutti; JÄÄHY: Sveitsiltä karmivaa sähellystä. Liikaa miehiä jäällä, kun ottelua on jäljellä 39 sekuntia.

60. minuutti: Sveitsi saa aikaan hurjan mylläkän Kanadan päätyyn viimeisellä minuutilla

59. minuutti: Sveitsi ottaa aikalisän. Finaalipaikka oli kahden minuutin päässä, mutta Kanadan tasoituksen jälkeen käsillä on aivan uusi ottelu. Kanada on ollut kolmannessa eräss täysin ylivoimainen.

58. minuutti: MAALI! Kanada onnistuu viimein. Ylivoima pyörii ja lopulta kapteeni John Tavares onnistuu. Matala laukaus yllättää Genonin ja painuu sisään jalkojen välistä ajassa 57.53.  Peli on tasan 2-2.

Kanada rynnistää väkisin tasoihin – John Tavaresin matala laukaus yllättää Leonardo Genonin 1:06

57. minuutti: JÄÄHY! Nyt on Kanadan tilaisuus. Andreas Ambühl purkaa Kanadan hurjan paineen, mutta epäonnekseen suoraan katsomoon. 2 minuuttia pelin viivyttämisestä ajassa 56.54.

56. minuutti: Connor Bedard rakentelee upean tilanteen Sveitsin maalille, mutta ei tulosta. Kanadan paine yltyy hurjaksi. Seuraavassa hyökkäyksessä Genoni pysäyttää Owen Powerin kudin ja ehtii vielä estämään Nick Paulin aikeet.

55. minuutti: McBain pääsee laukomaan lähietäisyydeltä, mutta niin vain kiekko pysähtyy Genonin varusteisiin.

52. minuutti:Gaiden Kuhle pääsee avopaikkaan, mutta Genoni kestää edelleen. Sveitsi roikkuu johtoasemassa Kanadan hurjasta paineesta huolimatta. Kolmannen erän laukaukset 10-2 Kanadalle.

51. minuutti: Connor Bedard ajetaan kovalla taklauksella laitaan.

50. minuutti: Kanada kestää alivoimansa melko vaivattomasti. Kymppi jäljellä.

48. minuutti: JÄÄHY! Kanadan paineen keskellä Sveitsi pääsee huippupaikoille. Ensin Fiala pääsee kokeilemaan kahdesti loistopaikoista, mutta Binnington ja puolustaja Colton Parayko ovat edessä. Jack McBainille kuitenkin jälkitilanteesta rangaistus estämisestä ajassa 47.49 ja Sveitsi ylivoimalle.

47. minuutti: Sveitsi kestää alivoimansa, vaikka Pierre-Luc Dubois pääsee yrittämään Genonin nokan alta. Kanada on painanut kolmannen erän hurjasti päälle.

Sveitsi pyrkii istumaan johtonsa päällä ja Kanada hivuttaa itseään lähemmäs ja lähemmäs. Maali tavallaan roikkuu ilmassa, MTV Urheilun asiantuntija Sami Kapanen sanoo Prahasta.

46. minuutti: Dylan Cozens laukoo suoraan Owen Powerin tarjoilusta, mutta Genoni kestää.

45. minuutti: JÄÄÄHY! Sveitsin Calvin Thürkauf lähtee istunnolle. Thurkauf niittaa Micheal Buntingia poimittaisella mailalla Sveitsin maalin takana. Kanada ylivoimalle ajassa 44.03. Etsikkoaika kanadalaisille.

44. minuutti: Kanadalla on nyt kova jahti päällä. Vaahteralehti painaa päälle ja Sveitsi vain purkaa kiekkoa.

41. minuutti: Kanadan maali on lähellä heti ensimmäisessä vaihdossa. Brandon Hagel hakee tasoitusta vanhanaikaisella, mutta Genoni ehtii paikalle. Jatkotilanteessa Tavares pääsee koettamaan, mutta ei onnistu.

Kolmas erä käynnistyy. Nyt ratkotaan Tshekille vastustaja sunnuntain MM-finaalissa.

2. erä

Toinen erä päättyy Sveitsin 2-1- johtoasemassa. Kanada paransi huomattavasti ensimmäisestä erästä ja  Genoni Sveitsin maalilla joutui toden teolla töihin. Genonille erässä 12 torjuntaa, Binningtonille Kanadan maalilla 6. Kolmannesta erästä luvassa hurja trilleri.

36. minuutti: Ottelun toinen päätuomari kokee kovia. Tanev osuu Sveitsin maalin takana pakittelevaa tuomaria selkään ja tämä lyyhistyy tuskaisena jäähän. Tanev pahoittelee tilannetta ja tuomarin peli jatkuu.

35. minuutti: MAALI! Heti ylivoiman päätyttyä Kanada iskee. Brandon Tanev päsee tuikkaamaan maalin edustalla pyörivän kiekon ohi Genonin. Kiekko liruu häkkiin ajassa 34.07.

Kanadan kiri käyntiin – Brandon Tanev sutii kiekon reppuun 1:00

34. minuutti: Ei tule valmista Kanadan ylivoimasta. Sveitsi täysilukuinen.

33. minuutti: Kanadan ylivoima pyörii, mutta tulosta ei tule. John Tavaresin lämäri pamahtaa suoraan Genonin paidan logoon.

32. minuutti: JÄÄHY! Taas tarjotaan Kanadalle ylivoimamahdollisuutta, kun Romain Löffel lähtee istumaan koukkaamisesta ajassa 31.44. Kohteena Connor Bedard, joka on illan ottelussa 13. hyökkääjä.

30. minuutti: Kanada saa ylivoimastaa kuitenkin voimaa ja peli pyörii Sveitsin päädyssä. Ei kuitenkaan tulosta.

29. minuutti: Kehnoa alivoimaa turnauksessa esittänyt Sveitsi selvittää melko kivuttomasti Kanada lähentelyt. Vaahteralehti ei saa ylivoimallaan aikaiseksi mitään mainittavaa.

27. minuutti: JÄÄHY! Nyt pääsee Kanada ylivoimalle. Jonas Siegenthaler tuuttaa John Tavaresin kumoon maalin edustalla ja lähtee boksiin poikittaisesta mailasta ajassa 26.17. Nyt on Kanadalla paikka tulla peliin mukaan.

26. minuutti: Sveitsin ylivoima ei tuota tulosta, mutta Kanada karkaa jälleen läpiajoon alivoimaisena. Dawson Mercerin ratkaisu painuu kuitenkin yli maalin.

24. minuutti: JÄÄHY! Sveitsi pyörittää voimakkaasti Kanadan päädyssä, ja John Tavares joutuu ottamaan Andres Ambühlin kiinni laittomin keinoin. Kaksi minuuttia kiinnipitämisestä ajassa 23.24. Jo neljäs kanadalaisrangaistus ottelussa.

23. minuutti:  Fabrice Herzog riistää kiekon Kanadan päädyssä ja pääsee laukomaan hyvältä tontilta, mutta Binnington torjuu. Kanadan ei saa tällä hetkellä oikein mitään rakennettua Sveitsin puristuksessa.

Toinen erä käyntiin.

1. erä

Ensimmäinen erä päättyy Sveitsin johtaessa maalein 2-0. Maalivahtien torjunnat avauserässä: Binnington 15, Genoni 8. Kanadan täytyy jatkossa keksiä jotain ja ainakin lopettaa jäähyily.

18. minuutti: MAALI! Kanadan jäähyily kostautuu jälleen. Roman Josi laukoo viivasta ja kiekko Nino Niederreiterin kautta verkkoon ajassa 17.16. Syöttöpiste myös Fialalle, jolle piste on jo ottelun toinen. Kanada on nyt vaikeuksissa. Sveitsi johtaa 2-0.

Sveitsin ylivoima tekee tuhoisaa jälkeä – Nino Niederreiter ohjaa painavan vedon sisään 0:59

17.minuutti: JÄÄHY! Ja taas pääsee Sveitsi ylivoimalle. Jamie Oleksiak rangaistusaitioon huitomisesta ajassa 16.57. Jo kolmas rangaistus Kanadalle avauserässä. Kanada kaivaa nyt itselleen syvää kuoppaa, kun tietää Sveitsin ylivoiman tehon.

17. minuutti: MTV Urheilun asiantuntija Sami Kapanen kertoo Prahasta Kanadan penkin reagoineen todella vahvasti tuomareiden päätöksiin. Tuomitut jäähyt ja myös pitkät kiekot ovat Kapasen mukaan aiheuttaneet Kanadan aitiossa parranpärinää.

16. minuutti: MAALI! Kevin Fiala pyssyttää ylivoiman viime hetkillä tarkan kanuunan aivan yläkulmaan ajassa 15.06. Sveitsi 1-0-johtoon ylivoimalla.

Kevin Fialalta huima laukaus Kanadan verkkoon – Sveitsi avasi maalihanat MM-välierässä 1:23

15. minuutti: Kanadan Tanev pääsee  alivoimalla läpiajoon, mutta Genoni venyttää upeaan torjuntaan. Sveitsin ylivoima ei tässä vaiheessa vakuuta.

13. minuutti:  JÄÄHY: Sveitsi pääsee ylivoimahyökkäykseen. Nico Hischier pyrkii ujuttamaan kiekon Binningtonin jalkojen välistä verkkoon, mutta kassari pitää luukut kiinni. Samassa tilanteessa Jared McCann ottaa kaksiminuuttisen kampituksesta.

10. minuutti: Dylan Guenther pääsee laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta veto paukkuu seinille.

9. minuutti: MTV Urheilun asiantuntija Sami Kapanen toteaa ottelun alun olleen "todella tunnusteleva" Hallin tunnelmakin eroaa aiemmasta Tshekin ja Ruotsin ottelusta kuin yö ja päivä, sanoo Kapanen Prahasta.

Sykettä ei ihan samalla tavalla löydy. Lupa odottaa hyvin paljon enemmän illan aikana, Kapanen sanoo.

8. minuutti: Sveitsin ylivoima pyörii mainiosti, mutta Binnington Kanadan maalilla kestää lähentelyt. Kanada täysilukuinen.

6. minuutti: JÄÄHY! Brandon Tanevin maila nousee sveitsiläispelaajan kypärään. Tanev kaksiminuuttiselle ajassa 5.54.

6. minuutti: Kanada saa pienen pyörityksen Sveitsin päätyyn, mutta tarkka puolustus hoitaa tilanteen.

4. minuutti: Tarkkailen alkaa tämä välierä. Kummallakaan ei vielä merkittäviä maalipaikkoja.

klo 19.20: Kiekko jäähän ja ottelu käyntiin.

Klo 18.52: Joukkueiden kokoonpanot ovat samat kuin puolivälieräotteluissa. Kanadan maalilla aloittaa Jordan Binnington, Sveitsin maalilla Leonardo Genoni

Binnington on voittanut kaikki kuusi otteluaan, mutta 18 maalia päästäneen miehen torjuntaprosentti on vain 86.96. Genonin tilasto kuudessa ottelussa on huomattavasti parempi. Viisi voittoa, kuusi päästettyä maalia ja torjuntaprosentti 92.55.

Klo 18.48: Kanada ja Sveitsi kohtasivat jo alkulohkossa. Tuolloin Kanada oli parempi maalein 3-2.

Klo 18.30: Illan toinen MM-välieräkamppailu Kanadan ja Sveitsin välillä käynnistyy kello 19.20. MM-studio  käyntiin MTV Katsomossa kello 18.30 ja MTV3-kanavalla kello 19.

3. erä

Tshekki etenee MM-finaaliin ensimmäisen kerran sitten vuonna 2010. Tuolloin Saksassa Tshekki voitti MM-kultaa kaatamalla loppuottelussa Venäjän.

Tshekin parhaat pistemiehet MM-välierässä olivat Martin Necas tehoin 1+3 ja Dominik Kubalik 2+1.

OTTELU PÄÄTTYY. Tshekki etenee hurjan esityksen päätteeksi MM-finaaliin maalein 7-3. Ruotsin NHL-tähtien tie vie pronssiotteluun. Karmiva pettymys hurjan joukkueen kisoihin kasanneille ruotsalaisille.

60. minuutti: Kyllä, paitsio se oli. Ei maalia, ei hattutemppua Sedlakille.

60. minuutti: Vaan katsotaanpa vielä. Tuomaristo tarkistaa tilanteen videolta. Haiskahtaa paitsiolta.

60. minuutti: MAALI, HATTUTEMPPU! Lukas Sedlak täydentää nöyryytyksen ja upottaa illan kolmantensa tyhjään Ruotsin maaliin.

60. minuutti: Viimeiselle minuutille saadaan aikaiseksi vielä kunnon kähinä, kun tunteet kuumenevat Tshekki-maalin takana. Ruotsin vaihtoaitiossa ilmeet ovat vakavia ja päät painuksissa. Kubalikille ja Raymondille kakkoset epäuhreilijamaisesta käytöksestä.

57. minuuttia: Ruotsi ottaa vielä Erssonin pois maalista ajassa 56.35. Dostal hakee maalia, mutta Ruotsin puolustus ehtii väliin.

57. minuutti: Yleisö nauttii Tshekin näytöksestä. O2 Arenassa käynnissä mahdoton karnevaali, yleisö tanssii katsomossa.

54. minuutti; MAALI! Lukas Sedlak ratkaisee ottelun. Näin voi jo nyt sanoa. Sedlak karkaa läpiajoon ja ujuttaa kiekon Erssonin jalkojen välistä maaliin ajassa 53.42. Tshekki johtaa 7-3. Sedlakilta täysin identtinen ratkaisu kuin 6-3-maalissa.

Tshekki iskee identtisen maalin läpiajosta – karkaa neljän maalin johtoon 1:19

53. minuutti: Ruotsin takaa-ajosta on nyt kirkkain terä poissa. Sinikeltaiset eivät paikoille pääse. Sen sijaan Palat karkaa hyökkäykseen. Ersson torjuu napakan laukauksen.

51. minuutti: Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam kokoaa joukkonsa ohjeidenjakoon. Ruotsilla on viimeinen kymppi aikaa kääntää välierän kulku.

49. minuutti: Ruotsi joutuu kolmen maalin takaa-ajotilanteessa ottamaan riskejä, mikä avaa tilanteita Tshekille. Tshekki on karkaamassa 2-1-ylivoimahyökkäykseen, mutta tilanne kuivuu kasaan.

47. minuutti: Tshekkiyleisö on täysin hurmiossa kotijoukkueen rynnistäessä kohti finaalipaikkaa.

Tunnelma hallissa on aivan huikea. Hymyilyttää katsoa tätä peliä, kertoo asiantuntija Sami Kapanen Prahasta.

Tällä hetkellä halli on räjähdyspisteessä.

46. minuutti: MAALI! Lukas Sedlak karkaa läpiajoon alivoimalla ja ujuttaa kiekon Erssonin jalkojen välistä verkkoon juuri samalla hetkellä, kun Necasin jäähy päättyy. Maali syntyy ajassa 45.40. Todella kylmä suihku takaa-ajoaan viritelleille ruotsalaisille ylivoiman päätteeksi. Nyt on pitkä matka voittoon.

Tässäkö on viimeinen niitti Ruotsin arkkuun – Tshekki taas kolmen maalin johtoon läpiajosta 1:06

46. minuutti: Ruotsi pyörittää näppärää ylivoimaa, mutta tulos jää puuttumaan.

44. minuutti: JÄÄHY! Martin Necas lähtee jäähylle ajassa 43.38 kiinnipitämisestä tartuttuaan Erik Karlssoniin kiinni. Yleisö on raivona. Vain hetkeä aiemmin Dahlinin päivänselvä kamppi meni tuomaristolta ohi.

44. minuutti: Tshekki karkaa ylivoimahyökkäykseen. Kase päättää hyökkäyksen omaan laukaukseen, joka on helppo pala Erssonille.

43. minuutti: Dahlin kampittaa Pastrnakin kumoon, mutta rangaistusta ei näy eikä kuulu. Yleisö on raivona.

41. minuutti: Tshekki selvittää alivoimansa.

Kolmas erä käyntiin Tshekin 5-3-johdossa. Ruotsi aloittaa erän 37 sekunnin ylivoimalla.

2. erä

Toinen erä päättyy Tshekin johdossa maalein 53. Ruotsi pääsee aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, jota on jäljellä 37 sekuntia.

Ruotsi hallitsi erän loppua ja painoi voimakkaasti peliä Tshekin päätyyn. Palkinnoksi tuli yksi kavennusmaali, mutta enempäänkin oli mahdollisuuksia.

MTV:n asiantuntija Sami Kapanen teki 5-2-tilanteessa Tshekin kannalta huolestuttavan havainnon.

Tunne vie liikaa. Ketjut eivät pysy kasassa, koska tunne vie liikaa. Vaihdot venyvät, Kapanen havainnoi Tshekin tekemistä.

38. minuutti: JÄÄHY! Tshekin Jan Rutta lähtee kahden minuutin istunnolle kampituksesta. Yleisö on tilanteesta täysin eri mieltä.

Rutta selvisi aiemmin erässä ilman rangaistusta, taklattuaan kyynärpäällä Isac Lundeströmiä päähän. "Jan Rutta oli täysi rotta", totesi MTV:n asiantuntija Sami Kapanen aiemmasta tilanteesta. Video Ruttan kyynärpääosumasta alla.

Tshekillä tuuria matkassa – tästä tilanteesta ei tuomittu jäähyä 2:06

38. minuutti: Ruotsi hakee vimmatusti kavennusta toisen erän loppuun. Täysin Tshekin hallinnassa ollut ottelu on saamassa jälleen uuden käänteen.

36. minuutti: MAALI! Ylivoimaa ehditään pelata 36 sekuntia, kun Ruotsi iskee ajassa 35.30. Lucas Raymond löytää Joel Eriksson Ekin maalin edustalta, eikä Eriksson Ek erehdy. Napakka kuti ohi Dostalin.  5-3 Tshekille.

Ruotsi kaventaa ylivoimalla 3-5:een 0:57

35. minuutti: JÄÄHY! Libor Hajek kampittaa Lucas Raymondin ja lähtee istumaan ajassa 34.54.

34. minuutti: Ikävä loukkaantuminen. Rasmus Dahlinin laukaus pamahtaa puolustaja Jakub Krejcikiä suoraan kasvoihin. Krejcik poistuu pukusuojaan paikattavaksi.

33. minuutti: Ruotsi ei suinkaan ole luovuttanut. Lundeströn laukoo vain hieman ohi maalin. Fabian Zetterlund pääsee karoille, mutta Dostal ja tolppa ovat edessä.

30. minuutti: MAALI! Tshekki iskee jälleen ajassa 29.01. Michal Kempny ja Ondrej Kubalik sahaavat Ruotsin puolustuksen auki ja Kubalik iskee ottelun toisensa suoraan syötöstä. Tshekki 5-2-johtoon. Ruotsi vaihtaa samassa ajassa maalivahtia. Gustavsson sivuun ja Samuel Ersson tolppien väliin.

Valtaisaa ryöpytystä – Tshekki siirtyy jo kolmen maalin johtoon 1:14

29. minuutti: Jan Ruttan kyynärpää nousee Isac Lundeströmin päähän. Tuomaristo kokoustaa, mutta Tshekki pelastuu. Ei rangaistuksia.

27. minuutti: MAALI! Tshekki iskee jälleen ajassa 26.21. David Kämpf ottaa täydellisen aloitusvoiton ja Martin Necas iskee rajun lämärin verkkoon. Tshekki lyö Ruotsin polvilleen kahdella pikamaalilla.

Tshekki iskee jälleen – Ruotsi on jyrän alla 0:57

27. minuutti: MAALI! Tshekki siirtyy ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ajassa 26.05. Gustavsson möhlää pahemman kerran, tarjoilee kiekon Tshekin Lukas Sedlakille, joka siirtää sen maalin edustalle  Ondrej Kaselle.

Ruotsalaismaalivahdilta karmea moka – Tshekki rankaisee heti 0:58

26. minuutti: Pastrnak on pelipäällä. Jälleen tapahtuu, kun Tshekin superähti on jäällä. Laukaus kilpistyy kuitenkin Gustavssoniin.

22. minuutti: Nyt oli Tshekin maali lähellä. Pastrnak ohjaa saa korkean syötön maalin edustalle ja napauttaa ilmasta. Gustavsson kuitenkin edessä.

21. minuutti: David Pastrnak näyttää taituruutta ja pyörähtää ruotsalaisen ohi keskialueella, mutta kaatuu. Yleisö huutaa jäähyä, jota ei tule..

Taas mennään. Toinen erä käyntiin tilanteessa 2-2.

1. erä

Ruotsi laukoi avauserässä kohti maalia 16 kertaa, Tshekki 9 kertaa.

Ensimmäinen erä päättyy. Erätauolle vetäydytään tilanteessa 2-2. Olipahan tilanteita ja tapahtumia. Ensimmäisellä kympillä nähtiin neljä maalia kuuden minuutin sisään.

17. minuutti: JÄÄHY! Tshekin maalineustalla puhkeaa kevyt kahakka, josta molemmille joukkueille tuomitaan rangaistukset. Tshekin Jan Rutta ja Ruotsin Joel Eriksson Ek jäähylle välivaltaisuudesta.

17. minuutti: Hirmuisen maalimylläkn jälkeen ottelussa meneillään hieman seesteisempi vaihe. Yleisö sen sijaan ei hellitä. Meteliä riittää, ja MTV:n asiantuntija Sami Kapanen kertoo Prahasta, että hallissa on todella lämmin. Jää on erittäin pehmeä.

15. minuutti:Erik Karlsson laukoo ja Lucas Raymond ohjaa. Kiekko lipuu vain hieman ohi tshekkimaalin. Tshekkiyleisö pitää Prahassa hirmuista mekkalaa.

10. minuutti: MAALI! Taas soi. Tshekki kuittaa tasoihin! David Kämpf laukoo kiekon ohi Gustavssonin ajassa 9.37. Kiekko lurahtaa verkkoon etukulmasta hieman helpon oloisesti.

Tshekki uudelleen tasoihin: David Kämpf huudattaa yleisöä 1:07

9. minuutti; MAALI! Ruotsi iskee takaisin välittömästi ajassa 8.08. Marcus Petterson siirtää kiekon maalille, jossa se kimpoaa Jakub Krejcikin luistimesta verkkoon. Ruotsi johtaa 2-1.

Tshekillä karmeaa epäonnea: Ruotsi 2-1-johtoon nopealla kuittauksella 0:50

8. minuutti: MAALI! Tshekkiyleisö villiintyy, kun Tshekki iskee pelin tasoihin ajassa 7.48. Martin Necas laukoo viivasta ja Dominik Kubalik ronkkii kiekon verkkoon maalin edustalta ajassa 7.48.

Tshekki tasoittaa: Dominik Kubalik terävänä irtokiekossa 1:01

8. minuutti: Ruotsi pyörittää ylivoimaa hirvittävssä vihellyskonsertissa, mutta maali jää puuttumaan.

6. minuutti: JÄÄHY: Tshekin ongelmat kasvavat. Radko Gudas hakee "perstaklausta", mutta joutuu jäähylle kampituksesta ajassa 5.18.

4. minuutti: MAALI! Marcus Johansson iskee Ruotsin johtoon ajassa 3.39. Bostonin NHL-ammattilainen Pavel Zacha menettää omala alueella ja Ruotsi iskee.

Marcus Johansson iskee Tre Kronorin 1–0-johtoon MM-välierässä 0:52

3. minuutti: Tshekki myllyttää, vetoja satelee, mutta Ruotsin alivoima kestää.

1. minuutti: JÄÄHY! Häkellyttävä alku ottelulle. Ruotsin Adrian Kempe kampittaa Ondrej Palatin heti ensimmäisessä aloituksessa. Tshekki ylivoimalle neljän sekunnin pelin jälkeen.

Klo 15.20: Kiekko jäähän. Ottelu on käynnissä.

Klo 15.18: Pelaajat tulevat jäälle. Ensimmäinen MM-välierä on valmiina alkamaan hetken kuluttua.

Klo 15.16: Täällä on aivan infernaalinen tunnelma jo tällä hetkellä, selostaja Antero Mertaranta kuvailee Prahasta juuri ennen ottelun alkua.

Klo 15.05: MTV Urheilun asiantuntija Sami Kapanen arvioi Tshekin ja Ruotsin maalivahteja iltapäivän kamppailussa.

Mun silmään Dostal on näyttänyt todella varmalle, Kapanen sanoo.
Gustavsson. Siellä on ollut tiettyä hermostuneisuutta. Taakse vilkuilua tilanteiden jälkeen.

Klo 14.12: Ruotsin ja Tshekin kokoonpanot reilun tunnin päästä käynnistyvään semifinaaliin ovat täysin samat kuin välierissä. Tre Kronorin maalilla aloittaa Filip Gustavsson ja Tshekillä Lukas Dostal. Ottelussa tuomaroi suomalainen Kristian Vikman yhdessä latvialaisen Andris Ansonsin kanssa. Tämä taas muistetaan ristiriitaisia tuomioita sisältäneestä puolivälierästä Leijonien ja Tre Kronorin välillä.

Klo 14.00: Kesäisen helteistä kiekkopäivää ja tervetuloa seuraamaan jääkiekon MM-kisojen välieräotteluita. Ensimmäisenä Prahassa kohtaavat kisojen isäntämaa Tshekki ja voitosta voittoon mitalipeleihin edennyt Ruotsin. Luvassa on todella kiihkeätunnelmainen ottelu 17 000 katsojan loppuunmyydyssä O2-areenassa.

MTV Urheilu seuraa kumpaakin kamppailua herkeämättä. Otteluiden merkittävimmät käänteet näet tässä artikkelissa videoina.