Muuri maalilla, tehokkuus tapissa – näin Ruotsi jyräsi USA:n MM-välierässä

Ruotsi kaatoi USA:n 6-0 jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa lauantaina. MTV Sport seurasi kamppailua hetki hetkeltä.

Ruotsi ratkaisi ottelun toisen erän tehojaksollaan ja eteni 4-0-johtoon. Päätöserässä se iski vielä kahdesti.

Tre Kronorin sankari oli maalivahti Anders Nilsson 41 torjunnallaan.

Tilanneseuranta jääkiekon MM-kisojen välierästä Ruotsi-USA:

Klo 18.29: Kiitokset seuraajille! Palataan asiaan toisen välierän aikoihin.

Klo 18.28: Ruotsi finaaliin, USA pronssipeliin. Toinen välierä Kanada-Sveitsi alkaa klo 20.15. Sitä voit seurata C Moren kanavilla.

Klo 18.24: Ruotsi voittaa 6-0! Tylyä tehokkuutta ja Anders Nilssonin huippuotteet – siinä Tre Kronorin voiton avaimet. Nilsson torjui 41 kertaa, Kinkaid vain 14 kertaa.

59.50: Vielä jäähy Ruotsille. Backlundille kakkonen kampituksesta.

Tässä edellä hehkutettu Nilssonin triplatorjunta, se on katsomisen arvoinen!

57.01: MAALI! Ruotsi 6-0-johtoon Adrian Kempen osumalla. Kempe huiskii Mikael Backlundin syötön irtokiekon verkkoon maalivahdinalueelta.

56. min: Sama sävel taas – Nilssonille läjä torjuntoja. Nyt soisi kyllä hänelle nollapelin, niin upean ottelun hän on pelannut.

55. min: Nilsson loistaa! Ruotsalaisvahdilta huikea triplatorjunta.

51.07: MAALI! USA ottaa maalivahdin pois ja Ruotsin Arvidsson iskee 5-0-lukemat tyhjiin. Maali on Arvidssonille ottelun toinen.

51. min: Nyt on pelailun makua, mutta USA kävi taas kokeilemassa Nilssonin ohittamista – tuloksetta. Ehdoton ottelun hahmo seisoo Ruotsin maalilla. Torjunnat tällä hetkellä: Nilsson 30, Kinkaid 12.

47. min: Ruotsi selvittää alivoiman, Nilssonille taas muutama hyvä torjunta.

Palataan vielä toisessa erässä nähtyyn sikamaiseen temppuun. Johnny Gaudreau huitaisi ruotsalaispelaajaa törkeästi selkään – rangaistus vain kaksiminuuttinen:

45. min: Nyt mentiin pitkä pätkä ilman katkoja vauhdilla päästä päähän. Gustav Nyquist otti sen päätteeksi kakkosen estämisestä ajassa 45.15, USA ylivoimalle.

Klo 17.54: Kolmas erä käyntiin!

Klo 17.40: C Moren asiantuntija Karri Kivi haukkui USA:n otteet Ruotsin toisen maalin jälkeen: "Ihan kuin koulujoukkue olisi pelannut, jokainen pelasi itsekseen. Järkyttävää katsottavaa!"

Klo 17.38: Toinen erä päättyy – ja se oli Ruotsin näytös! USA hallitsi avauserän tavoin, mutta Ruotsin tehokkuus oli murskaavaa.

37. min: Nilsson jatkaa loisto-otteitaan, selvittää taas ison paineen Ruotsin maalilla.

Alla video Ruotsin 3-0- ja 4-0-maaleista vain 11 sekunnin välein.

33. min: Ruotsi selvitti alivoiman hienosti.

30.40: Arvidsson ottaa kakkosen estämisestä. Olisiko tässä USA:n viimeinen paikka nousta vielä mukaan peliin?

Nyt on tullut maaleja liukuhihnalta – alla Pääjärven 2-0-osuma:

30.16: MAALI! Mattias Janmark iskee 4-0-lukemat! Janmark nousee vasemmalta laidalta ja runnoo kiekon ohi Kinkaidin.

30.05: MAALI! Patric Hörnqvist vie Ruotsin 3-0-johtoon ylivoimalla. Upea osuma, jossa kiekko liikkui John Klinbergin ja Mikael Backlundin kautta Hörnqvistille maalin eteen.

29.11: USA:n Johnny Gaudreau ottaa tyhmän kakkosen huitomisesta vaihtoaitioiden edessä. Turhautumista havaittavissa?

28. min: Alivoiman selvittänyt Ruotsi on kurittanut paikoistaan huipputeholla. USA on puolestaan pysähtymässä loistavaan Anders Nilssoniin.

27.09: MAALI! Magnus Pääjärvi vie Ruotsin 2-0-johtoon alivoimalla. Kinkaid pysäyttää ensin Mikael Backlundin läpiajon, mutta Pääjärvi on ahneimpana irtokiekossa ja runnoo osuman.

25. min: Ruotsilla loistava paikka tuplata johto alivoimalla, mutta Kinkaid pysäyttää Dennis Everbergin yrityksen.

23.36: Adam Larsson huiskii oman maalin takana korkealla mailalla ja saa 2+2-minuuttisen. Nyt on USA:n paikka iskeä.

23. min: USA on aloittanut myös toisen erän erittäin aktiivisesti. Maali vain puuttuu – siitä on pitänyt huolen loistava Nilsson.

Klo 17.05: Toinen erä vauhtiin!

Klo 17.02: Patrick Kanen esitys avauserässä keräsi kehuja:

Klo 16.50: Ensimmäinen erä paketissa! Siinä USA oli vahvempi, mutta ainoastaan Ruotsi onnistui maalinteossa: tilanne 1-0. Torjunnat: Nilsson 16, Kinkaid 7.

19. min: Ruotsin ylivoiman parhaat paikat oli USA:lla heti jäähyn alussa. Alla video Ruotsin avausmaalista.

17.32: Kinkaid kampittaa ruotsalaispelaajan ja saa kakkosen. Ruotsi ylivoimalle ensi kertaa.

16. min: Arvidsson on iskeä toisen maalin heti perään. Kinkaid kuitenkin selvittää läpiajon.

14.43: MAALI! Viktor Arvidsson iskee Ruotsin 1-0-johtoon. Laukaus kirpoaa Kinkaidin hallusta ja pomppii maalivahdinalueelle hänen taakseen. Arvidsson käy iskemässä helpon avausosuman.

14. min: Ruotsi saa ensimmäisen pidemmän myllytyksen ykköskenttänsä voimin, mutta kiekkoa ei saada huippupaikoille.

11. min: Ruotsi on todellisessa ahdingossa, ja kuin salama kirkkaalta taivaalta Tre Kronorin Lattias Janmark on nokikkain Kinkaidin kanssa. Kiekko katsomoon Kinkaidin torjunnasta.

MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen on vaikuttunut USA:n startista:

9. min: USA:n ylivoiman ensimmäinen minuutti erittäin vaarallinen, mutta Ruotsi kestää. Nyt joukkueet täysilukuiset.

06.56: Ottelun ensimmäinen rangaistus – Ruotsilla kuusi pelaajaa jäällä. USA ylivoimalle, joka on ollut turnauksen aikana huipputehokasta (40 prosenttia).

6. min: USA on aloittanut ottelun terävämmin. Patrick Kane saa paljon vastuuta.

4. min: Nick Boninolle aukeaa ottelun tähän mennessä paras paikka suoraan aloituksen jälkeen, mutta Nilsson hoitaa lähitilanteen.

2. min: Molempia maalivahteja on jo testattu. Ensin pääsi kokeilemaan Ruotsin Mika Zibanejad, sitten USA:n Cam Atkinson.

Klo 16.15: Kiekko jäähän! Panoksena paikka MM-finaalissa! Maalivahteina Ruotsin Anders Nilsson ja USA:n Keith Kinkaid.

Klo 16.10: C Moren studiotiimin mukaan Ruotsi lähtee otteluun suosikkina prosentein 55-45.

Klo 16.09: Asiantuntija Tero Lehterä luonnehti Patrick Kanea "nukkuvaksi agentiksi". Alla Kanen taidonnäyte puolivälierästä Tshekkiä vastaan.

Klo 16.06: Filip Forsberg on ottelussa yksi Ruotsin syömähampaista. C Moren asiantuntija Olli Jokinen kertoi mielenkiintoisia taustoja Forsbergin vaarallisesta laukauksesta alkuviikolla. Lue juttu tästä!

Klo 16.01: C Moren asiantuntija Petteri Nokelainen pitää Ruotsin viiden miehen paineistusta turnauksen parhaana. Siinä yksi asia seurattavaksi tänään.

Klo 15.57: Alla C Moren MM-studion pohdintaa Leijonien turnauksesta.

Klo 15.53: Leijonia ei välierissä nähdä, sillä Suomi putosi puolivälierissä 2-3-tappiolla Sveitsille. Millaiset tunnelmat Leijonien leirissä oli tappion jälkeen, kun kotimatka alkoi? MTV Sportin toimittajan Jani Uotilan insertti (alla) tekee tästä selkoa.

Klo 15.50: Joukkueiden kokoonpanot voit tarkistaa täältä.

Klo 15.50: Patrick Kane on USA:n ja koko turnauksen tehokkain pelaaja kahdeksan ottelun pisteillä 8+11=19. Ruotsin ykköspyssy on Rickard Rakell tehoilla 6+7=13.

Klo 15.35: Tervetuloa liveseurantaan! Kiekko putoaa jäähän 40 minuutin päästä.