Nopeaa toimintaa – näin Helenius paketoi Lobjanidzen

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius voitti georgialaisen Beka Lobjanidzen raskaan sarjan ottelussa Vaasassa lauantai-iltana. MTV Sport seurasi kamppailua hetki hetkeltä.

Kello 23.20: Lyhyestä virsi kaunis! Helenius siis voitti ottelun kolmannessa erässä tyrmäyksellä. Voitto on ammattilaisuran 21:s, ensimmäinen tappio antaa vielä odottaa itseään. Liveseuranta päättyy tähän; kiitos seurasta!

Kello 23.08: Helenius haastattelussa. Mitä seuraavaksi, Robbe?

– En voi vielä kertoa mitään, Helenius myhäilee MTV Sportin kehähaastattelussa heti ottelun jälkeen.

– Tarjouksia on tullut joka puolelta. Pitää muutaman päivän ajan sulatella tätä voittoa ja tulla sitten uusilla ajatuksilla. Tavoitteena on maailmanmestaruus, ei enempää eikä vähempää.

3. erä: Tämä on tässä – Helenius voittaa! Lobjanidze saa pari oikeaa perille, mutta vastalahjaksi pari häijyä osumaa Heleniukselta. Niistä viimeisen jälkeen kehätuomari julistaa Heleniuksen voittajaksi. Kolme erää se otti. Ratkaiseva pommi jysähtää Lobjanidzen vasempaan kylkeen.

2. erä: Heleniuksen tornimainen hahmo häilyy tanssahtelevan Lobjanidzen yllä. Porvoolaisjätin poskiluita kokeillaan pariin otteeseen, mutta erän tahdin määrää silti Helenius. Lobjanidze käy omaehtoisesti kertaalleen kanveesissa ja vielä aivan erän lopussa toistamiseen.

1. erä: Lobjanidze kyykkää heti! Kello ehtii minuutin tietämille, kun Helenius täräyttää oikeallaan tuiman koukun kylkeen ja vierailija vajoaa polvelleen. Kehätuomari laskee jo lukua, mutta Lobjanidze pääsee ylös ja homma jatkuu. Georgialainen ottaa hieman kiinni ottelusta ja saa erän viimeisen iskun.

Kello 22.52: Ottelijat ovat kehässä, kuulutukset hoidettu ja kaikki valmiina alkuun. Nyt mennään!

Kello 22.52: Tervetuloa seuraan! Vaasassa odotellaan pääottelun eli Heleniuksen ja Lobjanidzen kohtaamisen alkua.

Loukkaantumishuolien ja raskaan sopimusriidan kanssa kärvistellyt 31-vuotias Helenius tekee paluuta tosissaan ja mielii vielä maailmanmestariksi. Matka titteliotteluun on kuitenkin työn ja tuskan takana.

Helenius oli tositoimissa viimeksi maaliskuussa Tallinnassa. Tuolloin päätti kahden vuoden ottelutauon tyrmäämällä unkarilaisen Andras Csomorin 62 sekunnissa.

Kuusinkertainen Georgian mestari Lobjanidze, 34, on voittanut ammattilaiskehissä 12 ottelua ja hävinnyt kaksi. Molemmat tappiot ovat tulleet tänä keväänä, kumpikin tyrmäyksillä.

Asetelma illan otteluun on kuitenkin selkeä: Heleniuksen odotetaan peittoavan Lobjanidzen vaivatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja