Mainos

Tuula Haatainen MTV:n tentissä: Naisille ei asevelvollisuutta

25:58

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen pääsee tänään vastamaan kysymyksiin MTV:n puoli tuntia kestävässä presidenttitentissä. Katso tentti yllä olevasta ikkunasta.

Presidenttitenttisarjan neljättä vierasta haastateltavaa Haataista haastattelevat kello 20-20.30 politiikan toimittajat Juha Kaija ja Jaakko Loikkanen

Kaikkien ehdokkaiden yhteisessä kaksituntisessa televisiotentissä joulukuussa Haatainen ei saanut paljoa puheaikaa, vaikka MTV:n raadin mielestä nousikin uudelle tasolle. Mutta miten pärjää nyt, kun puheaikaa on vain ja ainoastaan hänelle?

Kello 20.00 tentattavana on vihreiden ehdokas Pekka Haavisto.

Live-seuranta: Näin Haatainen vastaa tentissä

20.36Haatainen uskoo, että ihmiset miettivät vasta nyt kunnolla ketä äänestävät. Hän uskoo, että toinen kierros tulee.

20.39 Haataisen mielestä naisten kriisivalmiudessa on parantamisen varaa, mutta naisten asevelvollisuuteen ei pidä mennä. Hän haluaa laajaa keskustelua, miten naiset voisivat olla maanpuolustuksessa mukana.

20.45Haatainen sanoo, että ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyviin valiokuntiin kuulumisesta voisi olla hyötyä, mutta hän kokee, että muut meriittinsä ja kokemuksensa riittää presidentin tehtävään.

20.46Haatainen kritisoi hallitusta siitä, ettei eduskunnan käsittelyyn ole tuotu EU:n puolustusyhteistyötä. Se tuotiin Haataisen mukaan käsittelyyn vasta, kun linjaukset oli jo tehty.

1:06

20.53 Haatainen harrastaa maalaamista. Hän on viimeksi maalannut merimaiseman, joka kertoo hänestä rauhallisuudesta.

20.54 Haataisen motto on: ”Asioilla on tapana järjestyä”

20.55 Haataisen yhtenä teemana on vaaleissa ollut eriarvoistumisen kasvun pysäyttäminen. Hän sanoo, että se perustuu tukittuun tietoon: nuoria on syrjäytymisvaarassa 60 000 – 70 000. Eriarvoistuminen on hänen mukaansa ollut kasvussa. Hän haluaa pysäyttää sen, ettei syrjäytymisen kasvaminen vaikuta tuo sisäisiä turvallisuusuhkia

20.58 Haataisen mielestä pitää säätää oppivelvollisuus kaikille peruskoulun jälkeen. Hän esitti sitä jo opetusministerinä, mutta sai sanojensa mukaan ryöpytystä silloin.

3:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.