Mainos

MTV:n vaalihaastattelut alkavat – Jussi Kärki: Huono tulos voi tuoda puolueelle jälkipyykkiä

9:24

Presidentinvaalien yksittäistentit alkavat tänään MTV:llä. Ensimmäisissä tenteissä nähdään Matti Vanhanen ja Merja Kyllönen.

Huomenta Suomen vieraana olleet politiikan ja talouden päällikkö Jussi Kärki sekä viestinnän tekijä Eeva Lehtimäki Ellun Kanoista analysoivat presidentinvaalien ehdokkaiden tähänastista suoriutumista. Molemmat toivoisivat vielä näkevänsä aloitteellisempaa otetta vaalien ehdokkailta.

– Koen pettymystä kandidaattien aloitteellisuudesta. Vaaleja on lähdetty suorittamaan hyvin nahkeasti, koska asetelma Niinistön suhteen on selkeä, Lehtimäki analysoi.

Vaalihaastattelut MTV3-kanavalla:

Tiistaina 9.1.2018

20.00-20.30 Matti Vanhanen

20.30-21.00 Merja Kyllönen

Keskiviikkona 10.1.2018

20.00-20.30 Pekka Haavisto

20.30-21.00 Tuula Haatainen

Tiistaina 16.1.2018

20.00-20.30 Laura Huhtasaari

20.30-21.00 Nils Torvalds

Keskiviikkona 17.1.2018

20.00-20.30 Sauli Niinistö

20.30-21.00 Paavo Väyrynen

Lehtimäki kommentoi, että hän toivoisi ehdokkaiden haastavan Sauli Niinistöä aktiivisemmin. Niinistön vankat kannatusluvut ovat kuitenkin tähän asti pitäneet hänet tyynenä vaalitenteissä.

– Niinistön viestinnällinen ongelma on, että hän vastaa moniselitteisesti ja moni varmaan miettii, mikä hänen suhtautumisensa on Natoon tai Euroopan Unionin sotilasliittoon. Häneltä pitäisi tivata selkeämpiä vastauksia.

Väyrynen haastaa eniten

Jussi Kärki ja Eeva Lehtimäki ovat molemmat sitä mieltä, että ehdokkaista Paavo Väyrynen näyttäisi haastavan Sauli Niinistöä kaikista eniten.

– Paavo Väyrysellä oli Ylen eilisessä tentissä jopa omat gallup-luvut ja hän kertoi olevansa toiseksi suosittu, Lehtimäki kertoo. 

– Häntä voisi jopa sanoa Suomen Trumpiksi, jolla on vaihtoehtoisia totuuksia. Jos häneltä olisi eilen kysytty, Helsingin lumeton talvikin olisi varmaan ollut Niinistön syytä, Kärki analysoi.

Jussi Kärjen arvio on, että mikäli Keskusta tai SDP tekee vaaleissa umpisurkean äänituloksen, siitä voi seurata jälkipyykkiä.

– Jos vanha isäntä tulee ohituskaistaa pitkin ja Väyrynen peittoaa kannatusluvuissa Keskustan ehdokkaan, se on puoleelle noloa. Seuraavan kesän puoluekokouksessa on tietysti kaikki paikat avoinna, vaikka huonon tuloksen sattuessa Sipilä varmasti selviää selittelyllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.