Mainos

Merja Kyllönen MTV:n tentissä: Suomi on menossa luokkayhteiskunnan suuntaan

21:59

MTV:n puolen tunnin presidenttitentit ovat pyörähtäneet käyntiin. Kello 20.30 haastatteluun saapuu vasemmistoliiton ehdokas Merja Kyllönen.

Kyllöstä haastattelevat MTV Uutisten politiikan toimittajat Antonia Berg ja Vesa Kallionpää.  

Kaikkien ehdokkaiden yhteisessä tentissä joulukuun puolivälissä Kyllönen jäi MTV-raadin mielestä viimeisille sijoille, mutta onnistuuko hän nyt paremmin? 

Aiemmin illalla tentissä nähtii keskustan ehdokas Matti Vanhanen.

Liveseuranta: Näin Kyllönen vastaa kysymyksiin MTV:n tentissä

20.34 Istuva presidentti houkuttaa Kyllösen mukaan kaikkien puolueiden äänestäjiä taakseen.

20.37 Toimittaja kysyy: ”Onko teillä jokin ässä hihassa, jolla aiotte vielä saada lisää kannatusta tässä tulevina viikkoina?” Kyllönen vastaa aikovansa jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti. Ei ole mitään uutta tiedossa.

20.39 Kyllösen mielestä Venäjän ihmisoikeusasiat, sananvapaus ja ympäristökysymykset pitäisi nostaa keskusteluun Venäjän kanssa samalla tavalla kuin muutkin asiat. Hän ei kuitenkaan koe, että Venäjä olisi kieltäytynyt keskustelusta aiemminkaan. Asia pitää kuitenkin esittää asianmukaisesti, ja esittää miten niissä voidaan tehdä yhteistyötä.

20.41 Venäjällä huolestuttavinta kehitystä on Kyllösen mukaan sulkeutuminen.

20.42 Toimittajat esittävät Kyllöselle termejä, joihin toivovat ytimekkäitä vastauksia. Alla vastaukset:

Rosatom: Ydinvoimaa

Susien suojelu: Kipeä kysymys

Vallankumous: Rauhanomainen

Liikevoitto: Positiivista energiaa tuova

Vapaussota: Kipeät jäljet

0:32

20.43 Kyllöstä huolestuttaa, että Suomessa ollaan menossa luokkayhteiskunnan suuntaan. Pienituloisia kuritetaan päätöksillä enemmän kuin suurituloisia.

20.44 Jos nykyinen politiikka jatkuu, niin yhteiskunnan vanhat jakolinjat voivat Kyllösen mukaan nousta uudelleen esiin. Aktiivimallikeskustelussa tämä on jo näkynyt. Kyllösen mukaan puolin ja toisin on esitetty ihmeellisiä kommentteja ja retoriikkaa. Hän toivoo kunnioitusta toisista ihmisistä puhuttaessa.

20.50 Kyllöseltä on pyydetty ennen tenttiä motto. Se on: ”Täydellä tarmolla ja suurella sydämellä”

20.51 Kyllösen ulkopoliittinen kokemus on toimittajan mukaan melko ohut. Kyllönen kuitenkin sanoo, ettei olisi lähtenyt presidenttikisaan, jos ei uskoisi kykyihinsä presidenttinä. Hän ei koe olevansa ”kakkossarjalainen”.

20.52 Kyllönen toivoo, ettei Suomi liittoudu sotilaallisesti. Tämä edesauttaa Suomen roolia rauhanvälittäjänä. Yhteistyötä ja vuoropuhelua kuitenkin tarvitaan turvallisuuskysymyksissä. Hän vastustaa Natoa ja EU:n puolustusyhteistyötä.

20.53 Kyllösen mielestä meriarvoistuminen voi vaikuttaa myös maanpuolustustahtoon ja siksi eriarvoistumisen pysäyttäminen on myös puolustuksellinen kysymys.

20.54 Kyllönen kannattaa valmiusvelvollisuusmallia, jossa ikäluokan kaikki ihmiset osallistuvat maanpuolustukseen joko asevoimissa, muussa maanpuolustuksessa tai humanitaarisessa työssä.

20.56 Kyllönen vastustaa Naton isäntämaa sopimusta, koska siitä olisi pitänyt äänestää eduskunnassa. Se hyväksyttiin Suomessa ilman eduskuntakäsittelyä. Kaikki ulko- ja turvallisuuspoliittiset päätökset pitäisi hänestä tehdä eduskunnassa. Isäntämaasopimus tehtiin hänestä kansalaisten selän takana.

20.58 Kyllönen ihmettelee, että hänen sanomisiaan siitä, että eriarvoistuminen ja ilmastonmuutos ovat suurimpia turvallisuusuhkia ei juuri huomioida. Kuitenkin jos Puolustusvoimien edustaja sanoo saman, se huomioidaan laajemmin.

20.59 Kyllönen sanoo yrittävänsä vaikuttaa ilmastonmuutokseen omilla valinnoillaan henkilökohtaisessa kulutuksessaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.