Mainos

MTV:n vaalitentit keräsivät huippuluvut – Etkö vielä nähnyt? Katso täältä kaikkien ehdokkaiden yksittäistentit

MTV Uutisten presidenttitentit keräsivät ruutujen ääreen satoja tuhansia suomalaisia. Ohjelmien tuottaja Heli Uusimaa iloitsee siitä, että politiikka kiinnostaa kansalaisia niin runsain mitoin.

MTV Uutiset järjesti kaikille ehdokkaille yksittäistentin, jotka lähetettiin suorana MTV3-kanavalla sekä MTV.fissä neljänä arki-iltana. Jokainen ehdokas sai puolen tunnin osion, jonka aikana kaksi toimittajaa haastatteli presidentinpaikkaa havittelevaa ehdokasta tiukalla otteella.

Esimerkiksi eilen ruudussa nähtiin kello 20 Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö, jonka tentin keskikatsojamäärä oli 540 000. 

Oma ehdokas hakusessa?

Vielä ehdit tutustua ehdokkaisiin ja heidän ajatuksiinsa 

Puoli tuntia myöhemmin lauteille nousi Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen, jonka haastattelun keskikatsojamäärä oli 470 000.

– Olemme saaneet paljon palautetta ja keskustelu on ollut hyvin vilkasta. Voin sanoa, että television vaalikeskustelut ovat olleet jonkinlainen aktiivimalli kansalaisille osallistua vaaleihin, sanoo ohjelmasarjan tuottaja Heli Uusimaa.

Myös talouden ja politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki on tyytyväinen katsojalukuihin.

– Tenteillämme on ollut paljon katsojia, joten politiikka ja nämä vaalit kiinnostavat ihmisiä. Tämä lupaa hyvää myös äänestysaktiivisuudelle vaalipäivänä, uskoo Kärki.

Katso kaikkien ehdokkaiden tentit

22:33

Sauli Niinistö sanoo, että hän saa ammatillista kritiikkiä osakseen kuin kuka tahansa muukin työssäkäyvä. Niinistö kertoi sietävänsä arvostelua hyvin. Lisäksi tentissä puhuttiin muun muassa Natosta. Ruotsissa Nato-keskustelu on viime aikoina kiihtynyt.

Niinistö vakuttaa, että Suomi kyllä tietää, missä Ruotsissa tässä asiassa mennään.

– Minusta voimme täysin luottaa siihen, että me tiedämme mitä siellä ajatellaan, Niinistö sanoo.

22:32

Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen muun muassa kutsui perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren puheita lapsellisiksi ja käytti runsaasti aikaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kritisoimiseen. 

Väyrynen esitteli itsensä vaihtoehtona nykyiselle "eliitin politiikalle". Hän sanoi esittävänsä presidenttinä kansan hiljaista enemmistöä.

23:00

Omassa tentissään perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari muun muassa jatkoi edelleen totuuskomission perustamisen vaatimista etsimään syyllisiä 1990-luvun pankkikriisiin. 

Huhtasaaren mukaan totuuskomission tehtävä on hakea pankkikriisin uhreille oikeutta.

Huhtasaari kommentoi myös Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuutta. Huhtasaaren mukaan Väyrysen mukaantulo ei ollut pettymys.

22:22

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds muun muassa puolusti myönteistä Nato-kantaansa ja sätti Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.

Torvaldsin mielestä Nato-jäsenyys olisi hyvin voimakas signaali Venäjän hallinnolle, ettei Suomeen kannata edes kuvitella tulevansa. Nato ei kuitenkaan ole hänestä oikea uhka Venäjälle.

Suomessa pitäisi Torvaldsin mielestä käydä enemmän Nato-keskustelua, eikä Suomen jäsenyys riipu Ruotsin kannasta.

21:59

Vasemmistoliiton ehdokas Merja Kyllöstä huolestutti MTV:n tentissä muun muassa se, että Suomessa ollaan menossa luokkayhteiskunnan suuntaan. Pienituloisia kuritetaan päätöksillä enemmän kuin suurituloisia.

Lisäksi Kyllösen mielestä Venäjän ihmisoikeusasiat, sananvapaus ja ympäristökysymykset pitäisi nostaa keskusteluun Venäjän kanssa samalla tavalla kuin muutkin asiat. Hän ei kuitenkaan koe, että Venäjä olisi kieltäytynyt keskustelusta aiemminkaan.

22:49

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhasen mukaan hänen kannatuksensa odottaa vielä loppunousua. Suomalaisten vahvuus on Vanhasen mukaan ollut siinä, että vaikka ollaan erimielisiä, on ollut kyky istua saman pöydän ääressä.

Vanhasen mielestä Euroopan tulevaisuuden yksi tärkeimmistä kysymyksistä on Afrikka, jota "väestöräjähdys", taloudellinen kehitys ja ilmastonmuutos muuttavat suuresti.

25:45

Vihreiden Pekka Haavisto sanoi tentissä todelliseksi tavoitteekseen toisen kierroksen näissä vaaleissa. Hän ei vielä ole miettinyt sitä, lähteekö mahdollisesti kuuden vuoden päästä uudelleen ehdolle.

Haaviston mielestä Natosta ei pidä järjestää kansanäänestystä, koska puolustusasioista ei ole kansalle saatavilla kaikkea tietoa ja kansanäänestyksessä Suomeen voidaan yrittää vaikuttaa. Haavisto sanoi, että on parempi, että Nato-jäsenyys käsitellään eduskunnassa.

Tentissä Haavisto kertoi myös, että hänelle ja Sauli Niinistölle on viime aikoina tullut Twitteriin suuri määrä venäjämielisiä botti-seuraajia, jotka pyrkivät vaikuttamaan mielipiteeseen muun muassa tykkäyksillä.

25:58

SDP:n Tuula Haatainen uskoo, että presidentinvaaleissa mennään toiselle kierrokselle.

Tentissä Haatainen otti kantaa myös muun muassa naisten asevelvollisuuteen toteamalla, että naisten kriisivalmiudessa on parantamisen varaa, mutta naisten asevelvollisuuteen ei pidä mennä.

Hän puhui myös oppivelvollisuudesta sekä kertoi, että hänen yhtenä teemanaan on ollut eriarvoistumisen kasvun pysäyttäminen.

Hän sanoo, että se perustuu tukittuun tietoon: nuoria on syrjäytymisvaarassa 60 000 – 70 000. Eriarvoistuminen on hänen mukaansa ollut kasvussa. Hän haluaa pysäyttää sen, ettei syrjäytymisen kasvaminen vaikuta tuo sisäisiä turvallisuusuhkia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.