Mainos

LIVE hetki sitten: Maailman ykkösnainen Stubbin vieraana

Saksan liittokansleri Angela Merkel vierailee tänään Suomessa. Hän tapaa Helsingissä pääministeri Alexander Stubbin (kok.) ja presidentti Sauli Niinistön.  

Merkel ja Stubb pitävät kello 15 tiedotustilaisuuden, joka välitetään suorana MTV Uutisten nettisivuilla.

Kello 16.30 liittokansleri ja pääministeri osallistuvat valtioneuvoston kanslian, ulkopoliittisen instituutin ja Helsingin yliopiston järjestämään keskustelutilaisuuteen EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Myös tämän keskustelun voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivujen kautta.

Liittokansleri saapuu Suomeen Stubbin kutsusta ja vierailulla vauhditetaankin osaltaan kokoomuksen vaalikampanjaa.  

Merkel ja Stubb kuuluvat samaan keskusta-oikeistolaiseen EPP-kattopuolueeseen. Viimeksi Merkel vieraili Suomessa kevättalvella 2011 EPP:n kokouksessa.  

Vierailun aikana on tarkoitus keskustella Ukrainan tilanteesta, Venäjästä sekä euroalueen taloudesta. Aiheina ovat myös EU:n itäinen kumppanuus sekä yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka.  

Saksan liittopäivien sivuilla julkaistussa videotervehdyksessään Merkel kuvaa Suomen ja Saksan suhdetta tiiviiksi ja sanoo maiden tekevän hyvää yhteistyötä Euroopan unionissa. Maat jakavat hänen mukaansa arvopohjan ja ovat samoilla linjoilla myös asiakysymyksistä kuten byrokratian purkamisesta ja talouden vakauttamisesta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.