Kimmo Timoselta upea puhe paidanjäädytystilaisuudessa – Leijona-legendat saivat osansa vitsailuista

Lauantaina Hartwall Arenalla juhlistettiin Leijona-legendaa Kimmo Timosta, jonka maajoukkuepaita jäädytettiin ja nostettiin kattoon. Timosen oma puhe oli täynnä hänelle tyypillistä vitsailua ja huumoria.

Ylälaidan videolla tunnelmia Kimmo Timosen paidan jäädytystilaisuudesta.

Paikalle oli saapunut Timosen lähipiirin lisäksi kova kattaus. Tilaisuutta läsnäololla kunnioittivat muun muassa Teemu Selänne, Jarmo Kekäläinen, Bill Zito, Teppo Numminen, Saku Koivu, Jere Lehtinen ja Ville Peltonen.

Myös illan Karjala-turnauksen ottelun joukkueet, Suomi ja Tshekki saapuivat seuraamaan tilaisuutta.

Tilaisuuden alussa Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela hehkutti muun muassa sitä, millaista sitoutumista Timonen osoitti uransa aikana maajoukkuetta kohtaan.

– Se, miten kannoit Leijona-paitaa, hakee vertaistaan. Meillä on sellainen sanonta kuin Leijona-rinnassa, Leijona sydämessä. Edustit sitä esimerkillisellä tavalla, Nummela ylisti.

Täysi Hartwall Arena osoitti suosiota seisaaltaan jo siinä vaiheessa, kun Timonen saapui seremoniaan.

– Tätä isompaa kunnioitusta suomalainen maajoukkuepelaajaa ei voi saada, Timonen sanoi alkuun.

Timonen kävi läpi uransa varrelta eri tahoja, joita hän kiitti. Huomion kohteena olivat muun muassa KalPa, TPS ja HIFK, joita hän edusti ennen NHL-uran alkua.

TPS:stä Timonen muisteli niin kehuen kuin naureskellen ikonisen valmentajan Vladimir Jursinovin aikoja.

– Joku meni antamaan hänelle Suomi-Venäjä-sanakirjan, joista puuttui kaksi sanaa. Loma ja vapaapäivä. Kuka antoi? Veikkaan, että se oli Saku Koivu. Hänkään ei tykkää vapaapäivistä, Timonen nauratti yleisöä.

Maajoukkueajoilta Timonen nosti esille Naganon vuoden 1998 ja Torinon vuoden 2006 talviolympialaiset. Timonen mainitsi puheessaan sen, miten hänellä jäi hieman hampaankoloon se, ettei hän päässyt koskaan voittamaan mitään isoa Leijonien mukana.

– Kaikista isoin muisto oli kuitenkin se, että sain vetää Leijona-paidan päälle 157 kertaa. Haluan kiittää kaikkia ympärillä olleita ihmisiä. Erityisesti huoltajia, jotka eivät saa aina tarpeeksi kunniaa. Haluan kiittää erityisesti heitä tänään, Timonen huomioi.

Timosen arvostuksen ja kevytmielisen vitsailun kohteeksi päätyivät myös läheiset.

– Kiitos isä ja äiti, että laitoitte makuuhuoneen oven kiinni, sammutitte valot, piditte hauskaa ja sitten syntyi tämä kaveri, jonka paita nousee kattoon. Isä toki aikanaan korjasi, että makuuhuoneen ovi meni kiinni, mutta valot jäivät päälle, Timonen naurahti.

– Monesti pelien jälkeen kun näin isän ja äidin, niin isä kehui, että olin pelannut hyvin. Äiti oli kriittisempi. Hän sanoi, että olisi pitänyt ampua enemmän, Timonen jatkoi hymyissä suin.

Osansa huumorista sai myös Timosen vaimo, Jonna.

– Taisin pelata noin 1500 peliä sinä aikana, kun olemme olleet yhdessä. Kysyin joskus, että kuinka monta peliä hän on nähnyt livenä. Hän sanoi, että noin 500, mutta veikkaan, että se on noin 100. Koska vaikka olin pelannut huonosti, joutunut vilttiin, niin pelin jälkeen, kun näin hänet käytävällä, hän sanoi, että ”olit taas pirun hyvä”.

– En viitsinyt sanoa, että en pelannut puolta peliä. Lähdimme silti hymyissä suin kotia.

Timonen kunnioitti paikalla olleita Columbus Blue Jacketsin GM:ää Jarmo Kekäläistä ja Blue Jacketsin nykyistä apulais-GM:ää Bill Zitoa, joka toimi pitkään Timosen agenttina Pohjois-Amerikassa.

– Bill, kiitos, että teit minusta rikkaan miehen, Timonen heitti naurun kera englanniksi.

Eikä huumori vielä tähän loppunut. Osansa sai muun muassa Leijona-legenda Teppo Numminen, jota Timonen hehkutti ensin vuolaasti.

– On mulla silti yksi Teposta. Olen yhdessä asiassa Teppoa edellä. Lämärini oli parempi. Ja minun lämäri oli ihan surkea, mitä se kertoo sinusta Teppo? Timonen heitti ja nauratti jälleen yleisöä.

Lopussa Timonen kiitti yleisöä ja faneja, jotka ovat tukeneet häntä vuosien varrella. Timonen kannusti paikalla ollutta täyttä hallia raivokkaisiin Suomi-huutoihin.

– Mennään sellaisella asenteella, että laitetaan tänään Tshekkiä naamaan! Timonen päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat