Leijonat hyytyi voittomaalikisassa – näin Karjala-turnauksen Tshekki-ottelu eteni

Leijonat koki 2-3-tappion Tshekille voittomaalikisassa lauantaina Karjala-turnauksessa. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi-Tshekki -ottelun tapahtumaseuranta:

Voittomaalikisa

Suomi: Kristian Kuusela ei onnistu suorituksessaan, joten Tshekki voittaa ottelun 3-2.

Tshekki: Jussi Olkinuora torjuu tärkeässä paikassa!

Suomi: Toni Rajala yrittää myös rystypuolelta, mutta Langhamerin räpylä on ajan tasalla.

Tshekki: MAALI! Jakub Krejcik harhauttaa rystylle ja nostaa kiekon verkkoon!

Suomi: Harri Pesoselta hyvät harhautukset, mutta Langhamer on jälleen etevämpi.

Tshekki: Jan Kovarkaan ei onnistu.

Suomi: Teemu Turunen tulee vauhdilla ja yrittää harhautusta, mutta Langhamer on hyvin mukana.

Tshekki: Tomas Filippi yrittää niin ikään laukoa, mutta Olkinuora torjuu.

Suomi: Sakari Manninen aloittaa. Manninen yrittää suoraa laukausta, mutta Langhamer torjuu.

Jatkoaika

65.00: Ei maaleja jatkoajallakaan, joten rankkareille mennään.

65. min: Marko Anttila laukoo painavasti, mutta tähtäimet eivät ole kohdallaan. Vastahyökkäyksestä Tshekki saa kiekon ylärimaan.

64. min: Suomi ottaa aikalisän.

64. min: Harri Pesonen pääsee laukomaan vaarallisesti, mutta Langhamer poimii kiekon räpyläänsä.

63. min: Päästä päähän mennään tällä hetkellä!

Jatkoaika on käynnissä!

3. erä

60.00: Kolmas erä päättyy 2-2-lukemissa, joten jatkoajalle mennään! Kumpikin joukkue osui erän aikana kahdesti. Sakari Manninen vastasi Suomen osumasta, Tomas Filippi toi Tshekin tasoihin.

58.51: MAALI! Tshekki 2-2! Tomas Filippi löytää Leijonat-viisikon välistä sopivan raon ja karkaa maalintekoon. Komea kuti ohittaa voimattoman Olkinuoran.

58. min: Langhamer lähtee maaliltaan, Tshekki hakee tasoitusta ilman maalivahtia.

55. min: Suomi pelaa alivoimalla upeasti, eikä Tshekki juurikaan pääse testaamaan Olkinuoran torjuntavirettä. Viidellä viittä vastaan mennään jälleen.

52.21: JÄÄHY! Leijonat joutuu alivoimalle, kun Ville Pokka käyttää sääntöjen vastaisia otteita. Tämä alivoima on kestettävä!

52. min: Tshekki luo painetta Leijonien päätyyn, mutta se menee kulmissa pyörimiseksi. Suomi ei kuitenkaan pääse hallitusti omalta alueeltaan ulos.

49. min: Ottelussa on käynnissä melkoisen tasainen vaihe, eikä kumpikaan joukkue saa juurikaan pitkää painetta vastustajansa alueelle.

44. min: Suomi rakentelee hyvän hyökkäyksen, mutta Harri Pesosen laukaus kilpistyy Tshekki-vahti Langhamerin varusteisiin.

40.42: MAALI! Suomi 2-1! Mahtava alku kolmanteen erään. Ville Pokka laukoo ranteella kohti maalia ja Sakari Manninen sutii irtokiekon verkkoon.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

40.00: Toinen erä päättyy 1-1-lukemissa! Leijonien osumasta vastasi Juho Lammikko. Tshekin maalin iski Jakub Jerabek.

40. min: Arttu Ilomäki tarjoilee pelivälineen maalin eteen Eemeli Suomelle, joka ei kuitenkaan onnistu tuikkaamaan kiekkoa verkkoon.

37:46: MAALI! Tshekki 1-1! Tshekki pääsee vastahyökkäykseen ja Jakub Jerabek tällää Tshekin tasoihin Radim Zohornan esityöstä.

37. min: Tasalukuiseksi tullut Tshekki pääsee vaaralliseen hyökkäykseen, jonka päätteeksi Beranek laukoo tulisesti. Olkinuora pysäyttää kiekon kuitenkin varmasti.

34.37: JÄÄHY! Jälleen tarjotaan Leijonille ylivoimamahdollisuutta. Jakub Galvasin purkukiekko karkaa suoraan katsomoon, joten nuorukainen joutuu miettimään tekosiaan kahdeksi minuutiksi.

34. min: Leijonien kahden miehen ylivoima ei tuota tulosta. Ottelua jatketaan jälleen viidellä viittä vastaan.

34. min: Suomi pyörittää vahvasti, mutta laukaukset painuvat joko ohi tai päin Tshekki-pelaajia.

32. min: Niemelä on jälleen jäällä, joten Suomi pääsee pyörittämään kahden miehen ylivoimaa.

31.56: JÄÄHY! Lisää rangaistuksia Tshekille. Michal Kovarcikin maila nousee Juuso Hietasta kasvoihin ja Suomi pääsee pelaamaan ylivoimalla neljällä kolmea vastaan.

31.39: JÄÄHY! Puntit tasoittuvat hetkellisesti, kun Tomas Zohorna lähtee kahden minuutin istunnolle.

30.14: JÄÄHY! Mikko Niemelä lähtee toistamiseen tässä ottelussa jäähypenkille. Tällä kertaa jäähyn syynä on kiinnipitäminen.

27. min: Suomi selvittää toisenkin alivoimansa kunnialla.

24.44: JÄÄHY! Leijonien vuoro joutua alivoimalle, kun Juuso Hietanen saa kahden minuutin jäähyn estämisestä.

22.41: MAALI! Suomi 1-0! Ville Pokka laukoo voimalla kohti maalia ja Juho Lammikko sutii maalin edustalta irtokiekon verkkoon.

22. min: Tshekki on jälleen täysilukuinen. Toinenkaan ylivoima ei tuottanut tulosta.

21. min: Mikko Lehtonen laukoo viivasta, ja kiekko jää pomppimaan hetkeksi Tshekki-maalin edustalle, mutta suomalaiset eivät ehdi irtokiekkoon ajoissa.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

20.00: JÄÄHY! Suomi pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Dmitrij Jaskin saa kaksi minuuttia poikittaisesta mailasta.

20.00: Ensimmäinen erä päättyy 0-0-lukemissa. Leijonien ykkösketju Pesonen-Manninen-Puljujärvi oli avauserässä Suomen pirtein kolmikko.

20. min: Tshekki on jälleen täysilukuinen. Suomi piti kiekkoa vahvasti Tshekin alueella, mutta mitään vaarallista ei Leijonat-viisikko saanut aikaiseksi.

17.32: JÄÄHY! Leijonien vuoro päästä ylivoimalle, kun Tshekin Tomas Zohorna huitoo Toni Rajalalta mailan käsistä. Nyt kiekkoa verkkoon!

17. min: Juhani Tyrväinen syöttää kiekon toiseen aaltoon Ville Pokalle, jolla on huomattavasti tilaa laukoa. Pokan laukaus on kuitenkin helppo pala Langhamerille.

16. min: Olkinuora hukkaa kiekon näköpiiristään ja Tshekillä on hetken aikaa tyhjä maali edessään. Suomen puolustus selvittää tilanteen kuitenkin tyylikkäästi.

14. min: Niemelä palaa jälleen jäälle. Mallikasta alivoimaa Suomelta, eikä Tshekki päässyt vaarallisille maalipaikoille.

14. min: Jan Kovar pääsee laukomaan, mutta Olkinuora nappaa kiekon ongelmitta haltuunsa.

11.58: JÄÄHY! Suomi joutuu alivoimalle, kun ensimmäistä otteluaan Leijonien paidassa pelaava Mikko Niemelä lähtee istunnolle poikittaisesta mailasta.

9. min: Olkinuora ajautuu torjuntojensa yhteydessä ulos maaliltaan ja Suomen maalin edustalle syntyy kauhea sumppu. Kiekko pysyy kuitenkin kuin ihmeen kaupalla Suomen kannalta maaliviivan oikealla puolella.

8. min: Leijonien ykkösketju petaa jälleen vaarallisen paikan Tshekin päätyyn Jesse Puljujärven johdolla, mutta Harri Pesonen ei saa kiekkoa verkkoon.

6. min: Marko Anttila pääsee tällämään lähietäisyydeltä, mutta Langhamer on Tshekin maalilla valppaana.

5. min: Juhani Tyrväinen menee nurin Tshekki-pelaajan painostuksen alla ja kotiyleisö vaatii rangaistusta. Päätuomareiden kädet pysyvät kuitenkin alhaalla.

3. min: Sakari Manninen ja Harri Pesonen juonivat lupaavan hyökkäyksen aikaiseksi, mutta Pesosen syöttöyritys kilpistyy Tshekki-puolustuksen kautta Langhamerin hyppysiin.

2. min: Petteri Nikkilä syöttää Toni Rajalalle vasemmalle laidalle. Rajala luistelee sähäkästi hyökkäysalueelle ja laukoo matalan laukauksen, mutta Marek Langhamer torjuu.

Ottelu on käynnissä!

Kello 17.28: Kansallishymnit kajahtavat kauniisti Hartwall Arenalla. Seuraavaksi pudotetaankin jo kiekko jäähän!

Kello 17.25: Joukkueet saapuvat jäälle!

Kello 17.15: Leijonien kokoonpanossa on viime hetken muutos. Atte Ohtamaa ei pelaa illan ottelussa alkulämmittelyssä saamansa pienen vamman vuoksi.

Kello 17.10: Myös Tshekin kokoonpanosta löytyy suomalaisille tuttuja nimiä. Jukureiden 20-vuotias puolustaja Jakub Galvas pelaa joukkuensa neljännessä pakkiparissa.

Vielä viime kaudella Pelicansin riveissä säkenöinyt Hynek Zohorna puolestaan tähdittää Tshekin kakkosketjua.

Kello 17.05: Kuten yllä on jo mainittu, Leijonien maalilla tänään torjuu Jussi Olkinuora. Tässä kuitenkin vielä Leijonien koko kokoonpano illan otteluun: