Mainos

Little Feat Puistobluesin pääesiintyjäksi

Odotettu huippunimi vahvisti tulonsa Järvenpään Vanhankylänniemeen.

Järvenpäässä ensi kesänä 27. kertaa järjestettävän Puistobluesin pääesiintyjä on varmistunut. Yli 30 vuotta umpiamerikkalaisen bluesrokin saralla vaikuttanut jättilegenda Little Feat on vahvistanut tulonsa Puistobluesiin. The Bandin kaltaiseksi kulttinimeksi vuosien saatossa kohonnut Little Feat täyttää tyhjän kohdan Puistobluesin nimekkäiden bluesartistien aikakirjassa.

Yhdysvaltalainen Little Feat on yhtä amerikkalainen kuin Mummo Ankan omenapiirakka. Valoisasta California-soundistaan tunnistettavan Little Featin musiikki ylittää empimättä mutta taidolla tyylilajien raja-aitoja ja lopputuloksena syntyy bluesrock-pohjainen monipuolinen musiikillinen keitos. Jäljittelemättömällä tavalla soivaan soppaan on heitetty mausteeksi folkia, funkya, kantria ja jazzia.

Little Featin pitkä ja vaiherikas historia sai alkunsa vuonna 1969 monilahjakkaan californialaisen lauluntekijän ja multi-instrumentalistin Lowell Georgen aloitteesta. Aikaisemmin Frank Zappan Mother of Invention kokoonpanossa soittanut älykäs ja erikoisenakin pidetty George päätti Zappan ehdotuksesta perustaa oman yhtyeen.

Little Featin alkuperäinen kokoonpano syntyikin hyvin pian yhteistyössä kosketinsoittaja Bill Paynen, rumpali Richie Haywardin ja basisti Roy Estradan kanssa. Aika jätti Georgesta jo vuonna 1979, mutta alkuperäisjäsenet Payne että Hayward soittavat yhtyeessä yhä. Muut Little Featin jäsenet ovat vuonna 1972 aloittaneet kitaristi-laulaja Paul Barrère, perkussionisti Sam Clayton ja basisti Kenny Gradney; vuonna 1988 aloittanut trumpetisti ja mandoliinin soittaja Fred Tacket ja vuonna 1993 mukaan tullut laulaja-perkussionisti Shaun Murphy.

Little Featin tuntevat lähes kaikki musiikkia vähänkään harrastaneet ja ihan varmasti kaikki muusikot Suomessa ja ympäri maailman. Little Feat tunnetaan ilmiömäisenä jamibändinä ja monet muusikot Led Zeppelinistä alkaen nimeävät sen tärkeimmäksi musiikilliseksi vaikuttajakseen. Puistobluesille Little Feat on siis todellinen herkkupala, festivaalipäällikkö Mika Sikström luonnehtii.

Pitkästä urastaan huolimatta -tai ehkä juuri sen takia- Little Feat on edelleen yksi ahkerimmin työskentelevistä ja esiintyvistä bändeistä Yhdysvalloissa.

Tämän päivän Little Featia voisi kuvailla seitsenhenkiseksi voimanpesäksi, joka taitavasti jatkaa alkuperäisen ryhmän täysin ainutlaatuisia musiikillisia perinteitä, Sikström summaa.

Little Feat on lauantaina 3. heinäkuuta Vanhankylänniemessä järjestettävän pääkonsertin pääesiintyjä. Muut pääkonsertin esiintyjät sekä blueskadulla esiintyvät artistit ja yhtyeet julkistetaan kevään kuluessa. Tämän vuoden Puistoblues-festivaali järjestetään 30. kesäkuuta 4. heinäkuuta. Pääkonsertin lipunmyynti alkaa toukokuussa.

Viiden päivän mittainen Puistoblues- festivaali järjestetään tänä vuonna 27. kerran. Aluksi lähinnä paikallista musiikkiväkeä palvellut musiikkitapahtuma on vuosien saatossa kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmista bluesfestivaaleista, ja se lukeutuu Suomen merkittävimpiin musiikkitapahtumien joukkoon.

Lähes kaikki merkittävimmät alan esiintyjät B.B. KingistäGary Mooreen ovat esiintyneet Puistobluesissa. Idyllisen kauniin Tuusulanjärven rannalla järjestettävä Puistoblues tunnetaan korkeatasoisen musiikkitarjontansa lisäksi rauhallisesta ja perheystävällisestä ilmapiiristään. Puistoblues toteutetaan talkoovoimin ja se kuuluu Finland Festivals -ketjuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.