Lisätietoa Timon rantakahvilaluvan epäämisestä hiihtolomaviikoksi: Pormestari Vapaavuoren mukaan hakemus tuli liian myöhään, yrittäjä kertoo kysyneensä asiasta jo kuukausi sitten

Kahvilayrittäjä yllättyi kaupungin päätöksestä - tyhjillään olevaa kesäkahvila on kiinni hiihtolomaviikon 0:20
Kahvilayrittäjä olisi halunnut tarjoilla liikkujille kaakaota ja keittoa, mutta vuokrasopimus esti.

Yrittäjä Timo Taipale kertoo saaneensa asiakkailtaan kyselyitä siitä, jos kahvila voisi olla auki myös hiihtolomien aikaan. Kaupunki esti kuitenkin aukiolon sopimukseen vedoten. 

Taipale on pitänyt suosittua kesäkahvilaa kolmen vuoden ajan Marjaniemen uimarannalla Helsingissä. Tilat on vuokrattu kaupungilta ja sopimuksen mukaisesti kahvila saa olla auki toukokuun puolesta välistä syyskuun puoliväliin. MTV Uutiset kertoi aiheesta sunnuntaina.

Taipale kertoo laittaneensa 18. tammikuuta ensimmäisen kyselyn kaupungin liikuntapaikkamestari Jukka Lundgrenille siitä, josko kahvila voisi olla auki myös hiihtolomaviikolla.

– Sain 30. tammikuuta (Lundgrenilta) vastauksen, että selvittelen vielä tuota hiihtolomaa, Taipale avaa tapauksen taustoja.

Taipale olisi halunnut tarjoilla hiihtolomalaisille kuumia juotavia ja keittoa. Kahvilan vessat on talviaikaan vuokrattu avantouimareille ja juoksevaa vettä kahvilassa ei talvella ole. Taipaleen mukaan kantoveden varassa oleminen ei kuitenkaan olisi muodostunut ongelmaksi.

Ensi vuonna sitten

Kun vastausta ei ollut tullut perjantaihin mennessä, Taipale oli uudelleen yhteydessä kaupungin suuntaan.

– Noudatamme sopimusta, joka ei anna lupaa pitää kioskia auki. Voitaisiin yrittää tehdä ensi vuodeksi sopimukseen muutos, jotta aukiolo onnistuisi, kuului kaupungin vastaus.

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan viestintä- ja markkinointipäällikkö Essi Eranka pitää yrittäjän ajatusta mainiona. 

– Kohteessa vessat on vuokrattu talviuintiseuralle ja paikassa ei ole kesävettä eli ei vettä talvella. Saimme yhteydenoton yrittäjältä vasta perjantaina ja edellä mainittujen asioiden saaminen kuntoon ei ikävä kyllä tapahdu hetkessä.

– Meillä on myös sopimus yrittäjän kanssa vain kesäksi, emmekä voi luovuttaa tilaa ilman kirjallista sopimusta. Meistä ajatus on mainio, ja lähdemme edistämään sitä ensi lomakaudeksi ja näin olemme myös viestineet yrittäjälle, Eranka vastaa MTV Uutisten tiedusteluun aiheesta. 

Myös sekä Helsingin pormestari Jan Vapaavuori että kulttuurista ja vapaa-ajasta vastaava apulaispormestari Nasima Razmyar ottivat tapaukseen kantaa Twitterissä maanantaina.

Kumpikin harmitteli kontollaan tapahtunutta ja piti ajatusta hyvänä ensi vuotta varten. Viesti ajatuksesta oli tavoittanut heidät kuitenkin vasta perjantaina, joka oli liian myöhään, osin siksi, että vedet olivat poikki.

Kahvilassa ei ole kesäkauden ulkopuolella muuta käyttöä, eikä kahvilayrittäjän tarvitse siirtää tarvikkeitaan tiloista pois. Muuta vaivaa poikkeusjärjestelystä ei olisi kuin sähkölasku.

Kun kahvila ei saanut lupaa olla auki hiihtolomaviikolla, se aukeaa sopimuksen mukaan 15. toukokuuta.  

Lue myös:

    Uusimmat