Kahvilayrittäjä Timo tyrmistyi kaupungin päätöksestä: Ihmiset toivoivat rantakahvilaa auki hiihtolomaksi, mutta lupaa ei herunut

Kahvilayrittäjä yllättyi kaupungin päätöksestä - tyhjillään olevaa kesäkahvila on kiinni hiihtolomaviikon 0:20
Kahvilayrittäjä olisi halunnut tarjoilla liikkujille kaakaota ja keittoa, mutta vuokrasopimus esti.

Timo Taipale pitää Marjaniemen uimarannalla kesäkahvilaa. Tilojen vuokranantaja on Helsingin kaupunki, ja sovittu vuokrasopimus on toukokuun puolesta välistä syyskuun puoleenväliin. Tänä talvena hiihtolomalaiset olisivat saaneet myös talvilomalleen kahvilan, mutta kaupunki ei joustanut sopimuksesta.

Tilat ovat yrittäjän hallussa koko vuoden, mutta talvikautena tiloissa ei saa myydä mitään.

Taipale rohkaistui asiakkaiden pyynnöstä kysymään kaupungilta, olisiko kahvilaa mahdollista avata hiihtolomaviikolle.

– Nyt oli luvattu hiihtolomaviikoksi tosi kiva sää, joten ajattelin kysyä vuokranantajalta eli Helsingin kaupungilta, että miten olisi, jos pitäisi nyt hiihtolomaviikonkin auki. Keittoa, kuumaa kaakaota, tämäntyyppistä voisi tarjota ulkoilijoille. Mutta se ei nyt sitten onnistunut, Taipale kertoo.

"Avataan sitten kesällä"

Kaupunki ei kertonut syytä, vaan vetosi vuokrasopimukseen. Kahvilassa ei ole kesäkauden ulkopuolella muuta käyttöä, eikä kahvilayrittäjän tarvitse siirtää tarvikkeitaan tiloista pois.

Muuta vaivaa poikkeusjärjestelystä ei olisi kuin sähkölasku.

– Viime vuonna tähän aikaan jää oli mustanaan ihmisiä. Marjaniemessä toimii myös hyvin aktiivinen talviuintiseura. Ihmiset liikkuvat paljon, ja minua kysyttiin pitämään talvikahvilaa hiihtolomaviikoksi.

Kolmatta vuotta kahvilaa pyörittänyt yrittäjä on yllättynyt kaupungin ratkaisusta.

– Olisin arvellut, että kun vuokranantaja tunnettiin aikaisemmin nimellä Liikuntavirasto, niin he haluaisivat kannustaa ihmisiä ulkoiluun, Taipale sanoo.

Vuokranantaja on Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Nyt kahvila on kiinni koko viikon.

– Avataan sitten kesällä, niin kuin vuokrasopimuksessa lukee, eli 15. toukokuuta.

Päivitetty 18.2. kello 18.45:

Sekä Helsingin pormestari Jan Vapaavuori että kulttuurista ja vapaa-ajasta vastaava apulaispormestari Nasima Razmyar ottivat tapaukseen kantaa Twitterissä maanantaina.

Kumpikin harmitteli kontollaan tapahtunutta ja piti ajatusta hyvänä ensi vuotta varten. Viesti ajatuksesta oli tavoittanut heidät kuitenkin vasta perjantaina, joka oli liian myöhään, osin siksi, että vedet olivat poikki.

Yrittäjä Taipale kuitenkin kertoi laittaneensa ensimmäisen kyselyn kaupungille aiheesta jo 18. tammikuuta. Miksei kyselyyn vastattu aiemmin, ei maanantaina saatu vastausta kaupungilta.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat