Mainos

Lisää tullimiehiä itärajalle

Nuijamaan ja Vaalimaan tulleihin on luvassa 40 uutta virkaa. Itäinen tullipiiri ryhtyy kouluttamaan uutta väkeä Kaakkois-Suomen kansainvälisille rajanylityspaikoille. Rekrytointi jaksotetaan Nuijamaan uuden tulliaseman rakentamisen sekä Vaalimaan laajentamisen kanssa. Uusien tullivalvojien harjaannuttaminen aloitetaan ensi vuoden alussa.

Imatran rajanylityspaikan kansainvälistymistä ei ole ennakoitu uusina vakansseina.

-En usko ennusteisiin, joiden mukaan liikenne kasvaisi räjähdysmäisesti Imatra-Svetogorskin rajanylityspaikalla kansainvälistymisen seurauksena. Jos liikenne kasvaa, se tapahtuu todennäköisesti Nuijamaalta, josta siirrämme sitten resursseja Imatralle, kertoo tullipiirin päällikkö Tommi Kivilaakso.

Imatran-Svetogorskin raja aukeaa tuoreimman tiedon mukaan heinäkuun alussa, mutta kansainvälistyminen ei välittömästi lisää rajan aukioloa kovin paljon nykyisestä. Ympärivuorokautisuus vaatisi tullia ja rajaviranomaisia perustamaan asemalle kokonaan uuden vuoron, joka Kivilaakson mukaan on tässä vaiheessa liian raskas panostus. Kivilaakso muistuttaa, että rajan aukioloaikoja mietittäessä, on myös otettava huomioon venäläisten kyky hoitaa oma puolensa.

Liikenteen sujuvuuden takaamiseksi Suomen ja Venäjän tullit lisäävät joka tapauksessa yhteistyötään.

-Puskurialue Imatran ja Svetogorskin välillä on niin lyhyt ja varoaikaa jää vähän, mikä edellyttää tavallista tiivimpää yhteistyötä naapurin kanssa, Kivilaakso kuvaa.

Yhteistyötä tarvitaan myös rajan pinnassa sijaitsevien paperi- ja puunjalostustehtaiden tarpeisiin. Svetogorsk on Venäjän suurin puunvientitulliasema Suomen suunnassa - yli kolmannes tänne tulevasta puusta liikkuu Imatran kautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.