Mainos

Lisää joukkohautoja Ugandassa

Ugandan poliisi löysi tänään 55 ruumista joukkohaudasta tuomiopäivänkultin johtohahmon autotallista Kampalan ulkopuolelta, kertoi poliisin tiedottaja Assuman Mugenyi. Mugenyin mukaan löydetyistä 22 oli naisia, 15 miehiä ja 18 lapsia. Poliisi sanoi, että ruumiit olivat olleet haudattuina kolmeen kuoppaan yli kuukauden.

Ugandalaisen uskonlahkon kirkko

Ruumiissa ei ollut merkkejä väkivallasta eikä vielä torstaina ollut selvää, miten ihmiset olivat kuolleet. Kaivaminen on lopetettu eivätkä viranomaiset usko enää löytävänsä lisää ruumiita. Dominic "Isä" Kataribabon vuokraaman talon alue eristettiin viime viikolla, kun paikalliset asukkaat olivat huomanneet maasta nousevan vahvan hajun.

Kataribabo on yksi kultin johtajista ja hänet on etsintäkuulutettu. Kuukausi sitten viranomaiset kaivoivat 394 ruumista saman talon alta ja piha-alueelta. Maaliskuun puolivälissä Jumalan kymmenen käskyn palauttamisen liike -nimellä tunnetun lahkon kirkko paloi ja aluksi luultiin, että kyseessä on jonkinlainen joukkoitsemurha.

Poliisin löydettyä vielä lisää ruumiita, viranomaiset alkoivat tutkia kuolemia joukkomurhana. Kuutta kultin johtajaa syytetään jo 924 ihmisen murhasta.

(STT-AFP-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.