Mainos

Lipponen: Suomi ei kaipaa roolia Naton laajentumiskysymyksessä

Pääministeri Paavo Lipposen mielestä Suomella ei ole roolia Naton laajentumisessa eikä se haluakaan sellaista. Lipponen selvitti Suomen Nato-linjaa Liettuassa virkaveljelleen Rolandas Paksasille. Lipponen varoittaa menemästä siihen ansaan, että Suomi rupeaisi käyttäytymään ikään kuin se olisi joku päättäjä. Lipposen mukaan Suomea halutaan vetää asiaan, mutta Suomi ei halua olla osapuolena Naton laajentumiskysymyksessä.

Liettua on edistynyt hyvin Nato-valmisteluissa ja on mahdollista, että se on ainoa Baltian maa, joka kutsutaan uudeksi jäseneksi ensi vuoden syksyllä Prahassa. Liettua toivoisi kuitenkin selkeämpää viestiä liitolta, ja ulkoministeri Antanas Valionis sanoi viime viikolla Budapestin Nato-kokouksessa Liettuan jo alkavan kyllästyä odottamiseen.

Liettua on muiden hakijoiden lailla hakenut tukea pyrkimykselleen kaikilta mahdollisilta tahoilta, mutta Suomi ei ole sellaiseen lähdössä. -Korostin, että osapuolet ovat kypsiä tekemään sellaiset ratkaisut kuin haluavat. Suomelle on tärkeää, että jokaisella Euroopan maalla on oikeus valita itse turvallisuusratkaisunsa, Lipponen sanoi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.