Mainos

Lipponen: Suomessa ei ryssävihaa

Eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen mielestä olennaisempaa olisi kysyä, ollaanko Suomessa välipitämättömiä Venäjää kohtaan.

Paavo Lipponen

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ei usko, että suomalaisissa olisi niin sanottua ryssävihaa tai erityistä venäläisvastaisuutta.

Lipposen mielestä pikemminkin voi kysyä, ollaanko Suomessa välinpitämättömiä Venäjää kohtaan.

Lipponen kommentoi TV1:n Lauantaiseurassa kansainvälisen tutkimuksen tulosta, jonka mukaan suomalaiset suhtautuisivat useimpia eurooppalaisia kansoja kielteisemmin Venäjään.

Lipponen huomautti, että mielipidetutkimuksista ei useinkaan varmuudella tiedetä, mittaavatko ne todella sitä, mitä halutaan. Asenteiden voimakkuutta ne eivät mittaa.

"Ymmärrystä Putinille"

Lipponen toivoo ymmärtämystä Venäjän presidentin Vladimir Putinin suunnittelemille uudistuksille. Lipponen sanoi ohjelmassa, että lännessä on hiukan besserwisser-asennetta Venäjää ja myös Putinin uudistuksia kohtaan.

-Kyllä minusta pitää ottaa ikään kuin hyvässä uskossa hänen tavoitteensa, Lipponen sanoi.

Lipponen myönsi, että on ongelmallista, kun paljon keskittyy yhden ihmisen käsiin. Hän kyseli, miten sellainen järjestelmä on yleensä hallittavissa. Siinä voi syntyä sitten ikään kuin ajelehtimista isossa byrokratiassa, Lipponen sanoi.

Puheenjohtajakysymys jäi yhä auki

Lipponen ei suostunut paljastamaan tässäkään haastattelussa, pyrkiikö hän sittenkin jatkamaan SDP:n puheenjohtajana ensi kesän puoluekokouksen jälkeen. SDP:n piirissä odotellaan myös presidentti Tarja Halosen ilmoitusta siitä, asettuuko hän ehdolle vuoden 2006 presidentinvaalissa.

Lipposen mukaan näitä asioita ei ole kytketty toisiinsa. Lipponen kertoi keskustelleensa Halosen kanssa kesällä, mutta presidentti ei ottanut kantaa omaan ehdokkuuteensa.

Lipposen lausunnosta välittyi vahva toivomus, että Halonen olisi käytettävissä.

-Hän on erittäin hyvässä vireessä ja häntä tarvitaan, Lipponen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.