Mainos

Lipponen: Sosiaaliturvaan ei kajota

Ensi vuoden talousarviota koskevissa kehysneuvotteluissa ei ole pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mielestä tarkoitus puuttua sosiaaliturvaan tai kuntien valtionosuuksiin. Kehyksistä päätetään ensi viikolla.

Lipponen oli torstaina eduskunnan kyselytunnilla asiasta samaa mieltä kuin toinen sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen (vas.), jonka mielestä leikkauksissa on nyt tultu eräänlaiseen taitekohtaan.

Valtionosuuksista keskusteltiin Tuula Haataisen (sd.) vanhustenhuollon tilaa koskevan kysymyksen pohjalta. Huttu-Juntusen näkemyksen mukaan vanhustenhuollon taso ei ole romahtanut Suomessa, mutta alueelliset erot ovat kasvaneet. Ongelmat kasautuvat kasvukeskuksiin.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on keskusteltu asiasta. Pohdittavana on ollut se, tulisiko hoidolle määritellä valtakunnalliset laatukriteerit. Toisaalta monet kunnat ovat jo aloittaneet omia laatuhankkeitaan.

Arkkipiispa John Vikström on nähnyt vanhusten laitoshoidossa viitteitä ennennäkemättömästä välinpitämättömyydestä. Huttu-Juntunen ei halunnut yhtyä arvioon, että sellainen olisi vallalla maamme päättäjien keskuudessa. Kuntien välisistä eroista johtuva eriarvoisuus on kuitenkin selkeästi kasvanut.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.