Mainos

Lipponen kannattaa valtiovarainministeriön linjaa

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kannattaa valtiovarainministeriön esittämiä 3-4 miljardin markan leikkauksia ensi vuoden budjettiin. -Ihan oikea linja valtiovarainministeriöllä, Lipponen sanoi tänään kristillisten sosialistien kokouksen yhteydessä.

Lipposen mielestä leikkauksia tarvitaan "suhdannesyistä" ja valtion velanoton vähentämiseksi. Useat ministerit ovat vastustaneet oman toimialansa budjettileikkauksia valtiovarainministeriön kanssa käymissään neuvotteluissa.

Lipponen ei halunnut tarkemmin kommentoida meneillään olevia budjettineuvotteluita, mutta toisti alustuksessaan arvostelunsa menojen kasvattamista vaativia poliitikoita kohti.
-Eduskunnassa kuulee usein sanottavan, että ihmisillä on oikeus siihen tai tuohon. Harvoin kukaan sanoo, mistä siihen otetaan rahat. Meillä on yhä taipumusta siirtää lasku toisten tai tulevien sukupolvien maksettavaksi, Lipponen sanoi puheessaan, jossa hän pohti hyvinvointivaltion tulevaisuutta.

Eurooppalaisen hyvinvointivaltion turvaamiseksi Lipponen toivoi tehokkaampaa eurooppalaista yhteistyötä, sisämarkkinoiden täydentämistä, johon hänen mukaansa kuuluu johdonmukaisena osana talous- ja rahaliitto Emu.

Lipponen arvosteli taas kerran niitä pohjoismaisia sosiaalidemokraatteja, jotka suhtautuvat Emuun ja EU:hun kielteisesti.
-He luopuvat vapaaehtoisesti historiallisesta mahdollisuudesta vaikuttaa eurooppalaisen hyvinvointivaltion luomiseen, Lipponen sanoi, ja muisti myös vielä kerran hämmästellä ruotsalaista veljespuoluetta, joka ei oikein tiedä haluaako se pitää Ruotsin EU:ssa vai ei.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.