Mainos

Lipponen: Irak-iskut valitettavia

Pääministeri Paavo Lipponen pitää Irakin pommituksia valitettavina. Hän kuitenkin katsoo, että diplomaattiset keinot oli Irakin tapauksessa käytetty jo loppuun. Lipponen toteaa, että ilman voimankäytön uhkaa kansainvälinen yhteisö on voimaton sellaisen maan edessä, joka toimii häikäilemättömästi.

Lipponen toivoi Ylen Radio Suomessa, että Irakin johtaja Saddam Hussein taipuu nyt asetarkastuksiin, jotta voidaan selvittää onko Irakilla vielä joukkotuhoaseita.

Lipponen huomautti, että maailman johtavan suurvallan eli Yhdysvaltain toiminnan arvosteleminen ei ole kovin rakentavaa.
-Meidän eurooppalaisten kannalta on hyvä pitää mielessä, että jos me vain arvostelemme Yhdysvaltain toimintaa tällaisessa tilanteessa ja pesemme kätemme, niin mitä tehdään jos Euroopassa tulee ongelmia ja tarvitaan Yhdysvaltain apua, Lipponen sanoi.

Tuomioja ja Kiljunen: Irak-iskut horjuttavat YK:ta

SDP:n eduskuntaryhmän johtaja Erkki Tuomioja sekä kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) arvostelevat Yhdysvaltain ja Britannian iskuja Irakiin. Yhteisessä lausunnossaan kansanedustajat paheksuivat myös Suomen kannanottoja asiassa.

-Yhtä tärkeää kuin on, että Suomi yksiselitteisesti tukee Irakin saattamista vastuuseen hyökkäys- ja joukkotuhoasepolitiikastaan on, ettei maamme ole kritiikittömästi siunaamassa amerikkalaista liipasinherkkyyttä ja yksipuolista toimintaa maailmanpoliisina, ulkoasiainvaliokuntaan kuuluvat kansanedustajat toteavat.

Tuomioja ja Kiljunen arvioivat kansainvälisen turvallisuuden ja YK:n arvovallan kärsineen vakavan kolauksen.
-YK:n päätöksistä piittaamatonta maata rangaistaan YK:n päätöksenteko sivuuttaen, Tuomioja ja Kiljunen moittivat. Heidän mielestään neuvotteluratkaisua ei haettu vakavasti ennen pommituksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.