Mainos

Lipponen: "Historiallinen kompromissi" tulkintaa

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ei puhunut mistään "historiallisesta kompromissista", kun Ilkka-lehden sunnuntaina julkaisemassa haastattelussa käsiteltiin SDP:n ja keskustan mahdollista hallitusyhteistyötä.

Pääministerin erityisavustaja Jorma Westlund tähdensi maanantaisessa tiedotteessaan, että haastattelun yhteydessä esitetään toimituksellisena tulkintana "historiallisen kompromissin" mahdollisuutta. Lipponen ei haastattelussa tämänkaltaisesta täsmentämättömästä aloitteesta puhunut.

Lipponen toi Westlundin mukaan esille SDP:n perinteisen näkemyksen, että ennen vaaleja mitään puoluetta ei pidä sulkea yhteistyön ja hallituksen ulkopuolelle.

-Hallituksen muodostamisessa on kyse yksinomaan siitä, ketkä kykenevät muodostamaan enemmistöhallituksen ja siitä, jatkuuko yhteiskunnassa nykyisenkaltainen yhteistyölinja, muistutetaan tiedotteessa.
Ilkan haastattelussa tuotiin esiin Lipposen näkemyksenä mm, ettei keskustan kielteinen kanta ole esteenä pääsylle hallitukseen.
-SDP:n puheenjohtaja pääministeri Paavo Lipponen ei sulje pois mahdollisuutta, että keskusta ja SDP voisivat tehdä historiallisen kompromissin ja muodostaa hallituksen ensi vuoden maaliskuussa pidettävien eduskuntavaalien jälkeen, aloitti lehti haastattelutekstinsä.

Tästä lukija saattoi saada sen käsityksen, että pääministeri itse olisi käyttänyt näitä kahta sanaa, vaikkei sitä ollutkaan suoraan Lipposen sanomana siteerattu. Myös haastattelun kirjoittanut toimittaja korosti maanantaina, ettei pääministeri ollut käyttänyt sanoja "historiallinen kompromissi".

Haastattelussa Lipposelta kysyttiin, onko mahdollisuuksia siihen, että keskusta ja SDP voisivat olla yhdessä seuraavassa hallituksessa.
-Eihän se tietenkään ole mahdotonta. Vaalien jälkeen sitten katsotaan vaalituloksen perusteella, ketkä kykenevät enemmistöhallituksen muodostamaan, vastasi Lipponen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.