Mainos

Lipponen ei puhunut "historiallisesta kompromissista"

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) kiistetään puhuneen mistään "historiallisesta kompromissista", kun Ilkka-lehden eilen julkaisemassa haastattelussa käsiteltiin SDP:n ja keskustan mahdollista hallitusyhteistyötä.

Pääministerin erityisavustaja Jorma Westlund tähdensi tänään tiedotteessaan, että haastattelun yhteydessä esitetään toimituksellisena tulkintana "historiallisen kompromissin" mahdollisuutta. Lipponen ei haastattelussa tämänkaltaisesta täsmentämättömästä aloitteesta puhunut. Lipponen toi Westlundin mukaan esille SDP:n perinteisen näkemyksen, että ennen vaaleja mitään puoluetta ei pidä sulkea yhteistyön ja hallituksen ulkopuolelle.
-Hallituksen muodostamisessa on kyse yksinomaan siitä, ketkä kykenevät muodostamaan enemmistöhallituksen ja siitä, jatkuuko yhteiskunnassa nykyisenkaltainen yhteistyölinja, muistutetaan tiedotteessa.

Ilkan haastattelussa tuotiin esiin Lipposen näkemyksenä mm,, ettei keskustan kielteinen kanta ole esteenä pääsylle hallitukseen.
-SDP:n puheenjohtaja pääministeri Paavo Lipponen ei sulje pois mahdollisuutta, että keskusta ja SDP voisivat tehdä historiallisen kompromissin ja muodostaa hallituksen ensi vuoden maaliskuussa pidettävien eduskuntavaalien jälkeen, aloitti lehti haastattelutekstinsä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.