Lionel Messin ja Kylian Mbappén väleissä tulenarka elementti – MM-juhlien tapahtumat yhä kiusallisia PSG:ssä: "Se ei ollut Leo"

1:28
Lionel Messin unelma toteutui viimein – Argentiinan supertähti sai MM-pokaalin käsivarsilleen

Lionel Messi palaa seuransa Paris Saint-Germainin riveihin vasta vuodenvaihteen jälkeen. Päävalmentaja Christopher Galtier joutui sammuttelemaan Kylian Mbappén ja Messin välille sytytettyjä tulipaloja sarjakauden paluuottelun alla.

Maailmanmestaruuden kymmenen päivää sitten Argentiinan paidassa voittanut Lionel Messi sai vapaata PSG:n tämän viikon otteluista Strasbourgia ja Lensia vastaan.

PSG:n päävalmentaja Christopher Galtier selvitti Messin paluuaikataulua lehdistölle tiistaina, ennen keskiviikkona pelattavaa Ligue 1 -ottelua Strasbourgia vastaan.

– Hänen täytyi mennä Argentiinaan juhlien ja vastaanottojen vuoksi, ja me päätimme antaa hänelle uudenvuodenpäivän vapaaksi, Galtier kertoi Reutersin mukaan.

– Joten hän liittyy seuraamme joko 2. tai 3. tammikuuta, ja pääsee jatkamaan kanssamme sitten yhteensä 13 tai 14 päivän palautumisen jälkeen.

Galtierin mukaan muut pelaajat palasivat MM-kisakomennuksiltaan aikataulun mukaisesti ja myös finaalissa hattutempullaan loistanut ja turnauksen maalipörssin kahdeksalla osumallaan voittanut Kylian Mbappé on käytettävissä jo keskiviikon ottelussa Strasbourgia vastaan keskiviikkona.

Myös Marokon laitapuolustaja Achraf Hakimi on PSG:n vahvuudessa Mbappén tavoin. Galtierin mukaan myös brassitähti Neymar on toipunut MM-kisaurakastaan ja nilkkavaivoistaan täyteen iskuun.

Lehdistötilaisuuden mehukkainta antia oli kuitenkin kuntoraportin sijaan Galtierin näkemys kahden suurimman tähtipelaajan Messin ja Mbappén henkisestä vastakkainasettelusta.

MM-finaalissa maalikilpailuun yltyneiden hyökkääjien keskinäinen suhde on lehtitietojen perusteella äärimmäisen kitkainen, eivätkä Argentiinan kultajuhlissa lauletut törkeydet olisi varsinaisesti parantaneet tilannetta.

– En aio kommentoida sitä, miten he juhlivat voittoaan, ja se mitä tapahtui, on argentiinalaisten asia. En aio olla heidän puolestapuhujansa. Se, mitä näin finaalissa, on paljon tärkeämpää. Näin Kylianin ja Leon kättelevän. Heidän välillään on paljon kunnioitusta. Kylian osoitti esimerkillistä asennetta, hän ylisti Leoa ja Argentiinan päävalmentajaa (Lionel Scalonia). Minä keskityn enemmän siihen, Galtier väisti Le Parisienin mukaan.

Argentiinan tyylittömien ja Mbappéa solvaavien laulujen kapellimestarina toimi maalivahti Emiliano Martínez, mutta moni on tulkinnut maajoukkuekapteeni Messin katsoneen pelikaveriensa toimintaa hyväksyvästi vierestä.

– Se ei ollut Leo, joka solvasi (Mbappéa). Meidän pitää jättää hänet tämän keskustelun ulkopuolelle, Galtier kontrasi.

– Ei ole mitään syytä sekoittaa kaikkea tähän. Kylianilla oli erittäin hyvä asenne hävityn MM-finaalin jälkeen. Hän oli erittäin pettynyt, mutta hän tiesi, miten edetä ja käyttäytyä. Hänellä oli tyylikkyyttä onnitella Leoa ja se on erittäin hyväksi sekä seuralle että joukkueelle.

Nähtäväksi jää, miten Messin ja Mbappén välit kehittyvät argentiinalaistähden paluun jälkeen.

Messi on mediatietojen mukaan jatkamassa PSG:ssä myös ensi kaudella, kun taas äärimmäistä valtaa seurassa nauttiva 24-vuotias Mbappé pelaa Pariisissa yhteensä 630 miljoonan euron arvoisella sopimuksella, joka on voimassa vuoteen 2025 asti.

PSG johtaa talvitauolta palaavaa Ranskan pääsarjaa 41 pisteellään 15 kierroksen jälkeen. Toisena oleva Lens on pariisilaisia viisi pistettä jäljessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja