Kommentti: Kylian Mbappen ja Lionel Messin yhteenotto ei ole ohi – työnantaja pirullisessa välikädessä MM-finaalin aiheuttamien järistysten takia

1:28
Kylian Mbappe ehti järkyttää Argentiinaa laukomalla MM-finaalin tasoihin näyttävällä tavalla.

Lionel Messi ja Kylian Mbappe tarjosivat jalkapallon MM-finaalissa näytelmän, jossa riittää muisteltavaa vuosikymmeniksi. Kaksikon tilanne säilynee saman työnantajan leivissä kuitenkin jännitteisenä, eikä Mbappen Real Madrid -kytköksiä kannata unohtaa, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.

Ei ole mikään salaisuus, että Mbappen ja Messin välit eivät ole olleet PSG:ssä läheisintä sorttia. Mbappe janoaa olla maailman paras jalkapalloilija ja nousta samaan kategoriaan, johon Messi ja Cristiano Ronaldo ovat tiensä pelanneet. Maailmanmestari on jo aiemmin potentiaalinsa todistanut.

Mbappella on tarve olla alfa – kaikin mahdollisin tavoin. Tämän keväällä hieroma urheiluhistorian suurimpiin lukeutuva jatkosopimus kuulutti 24-vuotiaan himoa johtaa joukkuetta, ei pelkästään nurmella, vaan jos suinkin mahdollista, myös sen ulkopuolella.

Sopimuksen myötä Mbappe kahmi käsiinsä entistä enemmän vaikutusvaltaa pariisilaisseurassa. PSG:n kannalta tilanne on lähitulevaisuudessa arka: tulevaisuutta on visioitu kaupungin oman kultapojan ympärille, mutta sunnuntaina valokeila kääntyi hyväksi toviksi Messiin, joka haluaa luonnollisesti ottaa maailmanmestaruudesta kaiken irti.

Tuoreimman käänteen mukaan hän on pyytänyt saada esitellä MM-pokaalia PSG:n tulevassa kotiottelussa, eikä seura ole halukas lietsomaan jo valmiiksi kipinöivää tilannetta.

Mbappe on myös tunnettu Cristiano Ronaldon ihailija. Kuvat portugalilaisen julisteilla vuoratun Kylian-pojan lapsuudenhuoneesta ovat tuttuja jalkapallomediasta viime vuosilta.

PSG:tä aiemmin edustanut Abdou Diallo sanoi Daily Mailin haastattelussa Ronaldon olevan Mbappelle suorastaan koskematon. Jos nuoren ranskalaisen kanssa antautuu väittelyyn Ronaldon ja Messin keskinäisestä paremmuudesta, Mbappe on Diallon mukaan valmis vääntämään asiasta vaikka tunnin.

Real Madrid jäi varmalta vaikuttaneen Mbappe-siirtosaagan päätteeksi nuolemaan keväällä katkerana näppejään, mutta ranskalaisen mahtava MM-turnaus on tyynnyttänyt seuran ja sen presidentin Florentino Perezin kiukkua siinä määrin paljon, että espanjalaisseura saattaa olla ensi kesänä valmis ensimmäiseen megasiirtoon sitten neljän vuoden takaisen Eden Hazardin kiinnittämisen.

Messi, Mbappe ja Neymar ovat hankala yhdistelmä kenelle tahansa valmentajalle käsiteltäväksi. Pelillisten itseriittoisuuksien lisäksi Messillä, 35, ja Neymarilla, 30, on oma lämmin historiansa Barcelona-vuosilta lähtien, kun taas kaksikkoa selkeästi nuoremmalla Mbappella, 24, on jo oman henkilökohtaisen supertähteyden ja markkina-arvon ympärille kiertyvä tarina käynnissä.

MM-finaalin tappio kaihertaa Mbappea takuulla, eikä seuraavia askeleita suuruuteen ole Mestarien liigan lisäksi enää PSG:ssä astuttavaksi.

Real Madridilla ja Mbappella on taustalla vuosien mittainen yhteys, jonka viimeisimmän säröytymisen taustalla vaikuttaa olevan lähinnä rakkaudesta potkivat hevoset. Molemmat haluavat ja tarvitsevat toisiaan: Real Madrid seuraavan suuruuteensa ja Mbappe vaikuttavimman mahdollisen näyttämön uusille uroteoilleen. 

Juuri nyt näyttää siltä, että Mbappe pakkaa laukkunsa Pariisista jo alle vuoden sisällä ja pukee ylleen valkoisen seiskan, esikuvansa mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja