Lionel Messi voi olla kaikkien aikojen paras, mutta kuinka pitkään? Kruununprinssin meno ollut vielä hurjempaa: "Tilastot ovat järisyttävät"

Kylian Mbappésta voi kasvaa vielä suurempi pelaaja kuin Messistä:"Tilasto ovat järisyttävät" 3:02
Mika Väyrynen arvioi: Kylian Mbappé on tällä hetkellä maailman paras pelaaja, näin peli voi kehittyä entisestään: "Vaarallinen kombo"

Lionel Messi paalutti itsensä pysyvästi yhdeksi jalkapallon suuruuksista viimeistään sunnuntaina, kun hän johdatti Argentiinan himoittuun maailmanmestaruuteen 35 vuoden iässä. Kirjaimellisesti kaiken mahdollisen voittanutta Messiä on pitkään pidetty maailman parhaana, mutta nyt viittaa kantaa jo uuden sukupolven tähti.

Artikkelin pääkuvan video: Mika Väyrynen arvioi: Kylian Mbappé on tällä hetkellä maailman paras pelaaja, näin peli voi kehittyä entisestään: ”Vaarallinen kombo”

Monien muiden ohella myös MTV Urheilun asiantuntijan Mika Väyrysen mukaan Ranskan paidassa maailmanmestaruutta 2018 juhlinut ja sunnuntain finaalissa Les Bleus'lle hattutempun paukuttanut Kylian Mbappé on juuri nyt maailman paras pelaaja.

– Aivan mielettömät kisat ja kolme maalia finaalissa, ensimmäisenä vuoden 1966 jälkeen (Englannin Geoff Hurst). On tuossa aikamoinen manttelinperijä, kun jossain vaiheessa Messi ja (Cristiano) Ronaldo jossain vaiheessa lyövät nappikset naulaan. Tässä on yksi pelaaja, joka ottaa vastaan sen viitan, Väyrynen hehkuttaa.

Tiistaina 20. joulukuuta 24 vuotta täyttänyt Mbappé voitti päättyneiden MM-kisojen maalipörssin kahdeksalla osumallaan ja nousi finaalin hattutemppunsa myötä yksin ainoaksi pelaajaksi, joka on iskenyt MM-loppuotteluissa yhteensä neljä maalia.

Samalla Mbappé jakaa jo nyt kuudetta sijaa MM-kisojen kaikkien aikojen maalipörssissä itsensä Pelén kanssa yhteensä 12 osumallaan. Uransa viimeiset MM-kisat pelannut Messi lymyää vain maalin päässä, kärkisijaa hallussaan pitävään Miroslav Kloseen (16 maalia) on puolestaan matkaa enää neljä kihausta.

PSG:n nuoren ranskalaistähden Mbappén tahti on ollut ylipäätään niin hurja, etteivät edes Messin tilastot vastaavilta ikävuosilta pysty kilpailemaan hänen kanssaan.

Lionel Messi iski 24 ikävuoteen mennessä 197 maalia ja antoi 84 maalisyöttöä.

Kylian Mbappé, 24, on iskenyt toistaiseksi jo 222 maalia ja antanut 111 syöttöä.

Vertailun vuoksi Cristiano Ronaldon tilastot samanikäisenä: 132 maalia ja 66 maalisyöttöä.

Varsinkin Messin pelaaminen on paljon muutakin kuin tehotilastoja, mutta Mbappén ja vasta 22-vuotiaan norjalaisen Erling Haalandin (158 maalia, 39 syöttöä) lukemat kertovat, etteivät edes argentiinalaisen maalimäärät ole täysin tavoittamattomia uuden sukupolven tähdille.

– Tilastot ovat järisyttävät, Väyrynen myöntää.

Se, mikä Messissä ja Ronaldossa on kuitenkin ollut toistaiseksi ennennäkemätöntä, on maalitehtailun pettämätön jatkuvuus: kumpikin on paukutellut tasaisen tappavaa tahtia maaleja vuodesta 2006 lähtien – Ronaldon tahti kiihtyi äärimmilleen vasta 30-vuotiaana.

Lahjakkuutta ja kykyä Mbappélla on riittävästi. Maailmanmestaruuskin on jo plakkarissa. Kuinka pitkään hän pysyy lajin terävimmällä huipulla, se lienee absoluuttinen mittari uravertailussa Messin ja muiden huippujen kanssa.

Artikkelin pääkuvan video: Mika Väyrynen arvioi, miten hän uskoo Mbappén kehittyvän tästä eteenpäin – ”Onhan tuossa vaarallinen kombo kasassa”

MM-kisojen polttopisteessä -ohjelma katsottavissa kokonaisuudessaan alta.

MM-kisojen polttopisteessä: Lionel Messi sai kruununsa – MM-finaalia analysoi Mika Väyrynen 15:39
MM-kisojen polttopisteessä: Lionel Messi sai kruununsa – MM-finaalia analysoi Mika Väyrynen

Lue myös:

    Uusimmat