Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo kohahduttavassa piirustuksessa – homofobinen vihapuhe leimahti

1:35
Lionel Messi laukoi Barcelonan avausmaalin Manchester Unitedin verkkoon Mestarien liigassa 16. huhtikuuta.

Piirustus Barcelonan jalkapallotähdestä Lionel Messistä ja Juventuksen maalitykistä Cristiano Ronaldosta suutelemassa toisiaan on aiheuttanut kohun Ranskassa. 

Kaksikko on patsastellut jalkapallomaailman huipulla jo yli vuosikymmenen. Vertailu Messin ja Ronaldon välillä on ollut jatkuvaa, ja heidän välilleen on luotu mediassa tiivis kamppailuasetelma. 

Nyt ranskalainen France Football -lehti on kuvannut Messin ja Ronaldon suhdetta läheisemmällä tavalla. Se on julkaissut kaksikosta piirustuksen, jossa megatähdet suutelevat toisiaan. 

Tiistaina julkaistussa kuvassa (alla) kysytään "Oletko Messi vai Ronaldo?". Italialainen graffititaitelija Tvboy teki piirustuksen jo kaksi vuotta sitten, jolloin se oli nähtävillä erään bussipysäkin lasissa Barcelonassa. Nyt näkyvyys on kuitenkin huomattavasti suurempi. 

Kohahduttavasta kuvasta on kirjoitettu paljon homofobisia kommentteja sosiaalisessa mediassa, mikä on puolestaan synnyttänyt vastareaktion tasa-arvoa edistävissä ja syrjintää kitkevissä järjestöissä. France Football -lehteä on pyydetty puhdistamaan vihakommentointi.   

Julkaisun ajankohta ei ole todennäköisesti sattumaa, sillä Ranskan urheiluministeri Roxana Maracineanu kertoi hiljattain järkyttyneensä kuultuaan rasistisia ja homofobisia lauluja PSG:n ja Marseillen välisessä jalkapallo-ottelussa Pariisissa. Aihe on ollut otsikoissa Ranskassa viime aikoina.

– Olen tyytyväinen, että kaikki ovat ennaltaehkäisyn ja seurojen vastuunoton kannalla, Maracineanu kommentoi

Tiistaina Messin edustama Barcelona eteni välieriin Mestarien liigassa, kun Ronaldon Juventus puolestaan putosi jatkosta Ajaxin käsittelyssä. 

2:56
Cristiano Ronaldo puski Juventuksen 1-0-maalin Ajaxia vastaan tiistaina. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja