Italian jalkapalloa ravisteleva rasismi saa jo karuja piirteitä, urheilulehden törkeä otsikko herättää vihaa – "Häpeällistä"

Rasismi on ollut suuri ongelma italialaisen jalkapallon ympärillä jo vuosia. Maan jalkapalloa ympäröivä rasismi sai jälleen rajuja piirteitä, kun Corriere dello Sport -lehden kyseenalainen otsikko nousi suureksi puheen aiheeksi.

Rasismista on muodostunut vuosien saatossa suuri ongelma italialaisen jalkapallon ympärillä. Viime vuosina Italian Serie A:ssa ja muissakin sarjoissa on noussut esiin useita rasismikohuja, joita seurat, sarjat ja maan jalkapalloliitto eivät ole saaneet kitkettyä pois lajista.

Viimeisten vuosien aikana muun muassa Napolin tähtipuolustaja Kalidou Koulibaly ja Brescian Mario Balotelli ovat joutuneet katsojien rasististen huutojen kohteeksi. Myös useat muutkin pelaajat ovat saaneet kuulla rasistisia solvauksia Serie A:ssa.

Nyt Italian jalkapallon ympärillä vellova rasismi on saanut kuitenkin täysin uusia piirteitä. Italialaislehti Corriere dello Sport ennakoi perjantaina pelattavaa Roman ja Interin huippukohtaamista joukkueiden tähtipelaajien Chris Smallingin ja Romelu Lukakun kautta hyvinkin kyseenalaisella otsikolla ”Musta perjantai”.

Lehden otsikko nousi nopeasti puheenaiheeksi sosiaalisessa mediassa saaden rajusti kritiikkiä osakseen. Yksi kritisoijista on ESPN:n toimittaja Matteo Bonetti, joka jakoi Twitter-tilillään kuvan kohuotsikosta.

– Olisi valhe, jos sanoisin tässä vaiheessa olevani järkyttynyt. Häpeällistä, että Corriere dello Sport on valinnut tämän otsikon perjantaisesta Interin ja Roman ottelusta, Bonetti kirjoittaa.  

Lue myös:

    Uusimmat