Huuhkajien riesana on yksi Euroopan hurjimmista maalipyssyistä – kovia kokenut supertähti: "Rasismi on jalkapallossa juuri nyt kaikkien aikojen huippulukemissa"

6:45
Tulosruutu: Belgia läksytti torstaina Tanskaa De Bruynen ja Lukakun johdolla.

Romelu Lukaku on yksi käynnissä olevien jalkapallon EM-kisojen vaarallisimmista maalintekijöistä. Belgialaisen nimi löytyy monista papereista kisojen maalikuningasta veikattaessa. Jalkapallolle vihamieliset voimat ovat tehneet viimeisinä vuosina kaikkensa Lukakun lannistamiseksi, mutta 28-vuotias Internazionalen hyökkääjä näyttää vain parantavan.

Serie A on tullut valitettavalla tavalla tunnetuksi rasismistaan, ja Lukaku on joutunut kohtaamaan sen viimeisimmän aallon nousun.

Tapaukseen synkän sävyn antoivat Lukakun omat kannattajat, Internazionalen ultrat, jotka puolustivat Cagliarin kannattajien huutelua.

– Italiassa käytämme tiettyjä 'tapoja' vain 'auttaaksemme joukkueitamme' ja hermostuttaaksemme vastustajamme. Emme ollaksemme rasistisia, vaan sekoittaaksemme heidän pakkansa, kannattajat kirjoittivat.

Jatkoa seurasi muutamia kuukausia myöhemmin, kun Corriere dello Sport -lehti ennakoi Roman ja Internazionalen kohtaamista "Mustaksi perjantaiksi". Kansikuvassa otsikon yhteydessä esiintyivät AS Roman Chris Smalling ja Internazionalen Lukaku.

Tästä edettiin muutama viikko ja Serie A:n oma rasismin vastainen kampanja epäonnistui nololla tavalla. Taiteilija Simone Fugazzotton suunnittelemissa "Ei rasismille" -julisteissa kuvattiin apinoita erilaisilla värityksillä. Fugazzotto perusteli ratkaisuaan sillä, ettei ihmisten ja apinoiden välillä ole hänen mukaansa juuri eroa.

Lukaku uskoo rasismia olevan juuri nyt kaikkien aikojen eniten jalkapallossa.

– Luulen, että rasismi on jalkapallossa juuri nyt kaikkien aikojen huippulukemissa. Miksi? Syyt johtuvat myös sosiaalisesta mediasta. Ymmärrän, miksi Thierry Henryn kaltaiset ihmiset poistuvat sosiaalisesta mediasta, jossa ihminen voidaan helposti lytätä tyystin. Sosiaalisen median jättien on tehtävä enemmän hyväkseni, Lukaku sanoi CNN:lle.

Menneellä kaudella kaikki kilpailut huomioiden 44 ottelussa 30 maalia Internazionalelle tehneestä Lukakusta on kouliintunut kaikesta edellä mainitusta huolimatta viimeisinä vuosina yksi Euroopan parhaita maalintekijöitä. Kuluvissa kisoissa hän on osunut toistaiseksi kahdesti. 

Belgian voittaessa torstaina Tanskan Lukaku muodosti yhdessä kentälle tulleen Kevin De Bruynen kanssa toisella jaksolla vaarallisen tutkaparin, jonka kanssa Huuhkajien on syytä olla maanantai-iltana äärimmäisen tarkkana.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja