Ajaxin sensaatiot jatkuvat, Juventus laulukuoroon draaman kautta! Lionel Messi nöyryytti Manchester Unitedia painajaismaisesti

Ajax jatkoi sensaatiomaista liitoaan jalkapallon Mestarien liigassa lähettämällä puolivälierissä Juventuksen laulukuoroon. Ajax voitti toisen osaottelun vieraissa maalein 2–1 ja eteni välieriin yhteismaalein 3–2.

Railakasta ja ennakkoluulotonta hyökkäyspeliä esittäneen Ajaxin 2–1-voittomaalin iski tiistain toisella jaksolla Matthijs de Ligt. Mies nousi korkeimmalle ja puski Lasse Schönen antaman kulmapotkun tyylipuhtaasti maaliin.

Ajaxin 1–1-tasoituksen oli avausjaksolla maalannut Hakim Ziyechin rangaistusalueen rajan tuntumaan antamasta tarkasta syötöstä Donny van de Beek.

Ajaxin ilta käynnistyi kuitenkin hirvittävällä tavalla – Juventuksen 1–0-johto-osumasta vastasi dramaattisesti Cristiano Ronaldo. Ajax-puolustaja Matthijs de Ligt tönäisi oman miehen Joel Veltmanin Ronaldon tieltä nurin ja portugalilaistähti pääsi puskemaan pallon Miralem Pjanicin antamasta kulmapotkusta vapaasti maaliin.

Neljännesvälierissä Ajax oli pudottanut jatkosta edelliskausien mestarin Real Madridin yhteismaalein 5–3 voitettuaan toisen osaottelun vieraissa yllättäen 4–1.

Barcelona tylynä

Tiistai-illan toinen puolivälieräottelu oli selvää lihaa: FC Barcelonan Lionel Messi löi kahdella maalillaan Manchester Unitedin jatkohaaveet pakettiin. Barcelona kukisti Unitedin toisessa osassa kotonaan lopulta 3–0 ja paineli välieriin yhteismaalein 4–0.

Messin kummassakin osumassa oli United-pelaajien suosiollista avustusta. 16. minuutilla United-puolustaja Ashley Young sähläsi syötön päin Barcelonan Ivan Rakiticia. Messi iski rangaistusalueen lähettyvillä pomppineeseen palloon kiinni ja laukoi pian sen vasemmalla jalallaan alakulmaan.

Neljän minuutin päästä United-maalivahti David de Gea hörppäsi Messin matalan ja heppoisen laukauksen karmealla tavalla taakseen. De Gea sai palloon pientä kontaktia, mutta se livahti hänen altaan painajaismaisesti maaliin. Mestarien liigan maalipörssiä johtava Messi kasvatti kilpailun maalisaldonsa tältä kaudelta jo kymmeneen osumaan.

Toisella jaksolla Philippe Coutinho löi vielä viimeisen laakin manchesterilaisten reppuun komealla yläkulmalaukauksella.