Messi esittäytyi PSG-pelaajana, seurapomo häkeltyneenä – "Hän tekee jalkapallosta kaunista taikaa"

Jalkapallovuoden suurin pelaajasiirto vahvistui myöhään tiistaina, kun pariisilainen PSG julkisti Lionel Messin kaksivuotisen sopimuksen. MTV Uutiset Liven näyttämässä suorassa lähetyksessä kello 11.45 Messi kertoo lisää tuntemuksiaan ja ajatuksiaan historiallisesta seurasiirrosta.

Argentiinalainen Messi, 34, ehti edustaa FC Barcelonaa 21 kauden ajan. Hänen johdollaan seura palasi Euroopan kentillä kestomenestyjäksi, ja Messi haali vuosien aikana peräti 35 eri pokaalia Espanjan liigasta, cupista ja Mestarien liigasta. Messi teki Barcelonan edustusjoukkueessa 672 maalia, jolla hän ohitti Pelen eniten maaleja yhdessä seurassa tehneenä pelaajana.

Messi ei olisi sanojensa mukaan halunnut lähteä Barcelonasta, mutta Espanjan ja maan liigan taloudelliset ehdot eivät sallineet Barcelonan tehdä uutta sopimusta argentiinalaisen kanssa. Supertähden palkka olisi voitu korkeintaan puolittaa, mutta summa olisi silti ollut liikaa miljardivelkaiselle Barcelonalle.

Messi siirtyy Pariisiin ilman siirtokorvausta, mutta hänestä tulee suurseuran kovapalkkaisin pelaajan noin 35 miljoonan euron vuosipalkalla.

– Tämä on fantastinen hetki meille. Kaikki tuntevat Leon. Hän on ainoa pelaaja, joka on voittanut kuusi kertaa maailman parhaan pelaajan palkinnon. Hän tekee jalkapallosta kaunista taikaa, PSG:n presidentti Nasser Al-Khelaifi iloitsi lehdistötilaisuuden aluksi.

– Poistumiseni Barcelonasta on ollut vaikea muutos, mutta sillä hetkellä, kun saavuin tänne, olen ollut hyvin, hyvin onnellinen. Olen nauttinut ajastani Pariisissa ensimmäisestä minuutista lähtien, Messi puolestaan aloitti ja lisäsi, ettei osaa vielä sanoa, milloin tulee pelaamaan ensimmäisen kerran.

Messi kertoi odottavansa pelaamista kärsimättömästi. Argentiinalainen vakuutti haluaan yhä voittaa ja pelata, juuri kuten uransa alkupäivistä asti. Yhteistyötä Kylian Mbappen ja vanhan Barcelonan pelitoverin Neymarin kanssa "kirppu" odottaa myös innolla.

– On hullua saada jakaa päivittäistä elämää heidän ja koko miehistön kanssa. Seura on tehnyt muutamia uskomattomia hankintoja. Haluan nyt todella harjoitella, koska tulen pelaamaan maailman parhaiden pelaajien kanssa, Messi iloitsi.

Viime viikon hurjia käänteitä Messi kuvaili vaikeiksi ja nopeiksi.

– Kaikki viikon aikana tapahtunut on ollut outoa, vaikeaa ja nopeaa. Tämä on ollut tunteikasta. En voi unohtaa, mitä jätin taakseni ja koin Barcelonassa, mutta olen nyt todella onnellinen ja innoissani uudesta elämästäni.

Al-Khelaifi vastaili myös toimittajien kysymyksiin taloudellisista reilun pelin säännöistä. PSG:n sääntöjen noudattamista on epäilty seuran satsattua useisiin kallispalkkaisiin megatähtiin. 

– Odotin tätä kysymystä. Olemme aina kunnioittaneet taloudellisen reilun pelin sääntöjä. Tarkistimme asian talousosastomme ihmisten kanssa ja tiesimme voivamme hankkia Leon, Al-Khelaifi sanoi ja toivoi, ettei Messi pyydä lisää palkkaa. 




Lue myös:

    Uusimmat