MTV ja Yle hankkivat jalkapallon miesten MM-kisojen esitysoikeudet – "Historiallinen yhteistyö"

Historiallinen yhteishankinta – MTV ja Yle hankkivat jalkapallon MM-kilpailuiden esitysoikeudet yhdessä 3:37
MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen kommentoi yhteistyötä Ylen kanssa MTV Uutiset Livessä.

MTV ja Yle ovat hankkineet Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan miesten MM-kisojen 2026 esitysoikeudet. Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun kaupallinen tv-yhtiö ja Yle hankkivat suurten urheilutapahtumien tv-oikeuksia yhdessä.

Kesä-heinäkuussa 2026 pelattavat miesten jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon yhteisponnistuksena. Myös turnausformaatti uudistuu, kun lohkovaiheessa pelaa aiemman 32 maan sijaan 48 joukkuetta. Yhteensä luvassa on ennätykselliset 80 ottelua. MTV ja Yle jakavat hulppean lähetysmäärän – molemmat esittävät 40 ottelua.

– Tämä on historiallinen yhteistyö Suomen johtavan kaupallisen tv-yhtiön ja Yleisradion välillä. MTV:llä on yli 30 vuoden vankka kokemus maailman kovimpien urheilusarjojen tv-tuotannosta. On fantastista, että voimme Ylen kanssa yhdistää molempien vahvan osaamisen, asiantuntemuksen ja teknologian. Tuomme yhdessä suomalaisille ennennäkemättömät jalkapallon MM-kisat 2026, tuulettaa MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

– MTV on meille tuttu ja luotettava kumppani, ja on hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä näin upean urheilukisan merkeissä. Muissa Pohjoismaissa yleisradioyhtiöiden ja kaupallisen median urheilutapahtumien yhteishankinta on vakiintuneempi käytäntö. Kivaa päästä tekemään sitä myös Suomessa, sanoo Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen

Neljän vuoden välein järjestettävät miesten jalkapallon MM-kilpailut ovat yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista. MTV esittää ottelulähetyksiä sekä MTV3-kanavalla että C More -suoratoistopalvelussa.

Miesten MM-kisojen lisäksi MTV ja Yle sopivat myös alle 17-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden miesten ja naisten jalkapallon MM-kisojen, sekä beach-jalkapallon ja futsalin MM-kisojen esitysoikeuksista vuosille 2023–2025. 

Kritisoitu Qatarin MM-jalkapallohanke esitteli uusinta aikaansaannostaan näyttävin menoin –"Täydellinen stadion MM-kisoihin" 3:12
Seuraavat miesten MM-kisat järjestetään Qatarissa vuonna 2022. Kritisoitu MM-jalkapallohanke esitteli uusinta aikaansaannostaan näyttävin menoin – "Täydellinen stadion MM-kisoihin."

Lue myös:

    Uusimmat