Mainos

Linja-autoliitto vaatii Helsinkiin lisää bussikaistoja

Linja-autoliiton mielestä ruuhkat aiheuttavat yhä suurempia ongelmia bussiliikenteelle pääkaupunkiseudulla.

Linja-autoliitto haluaa lisätä bussikaistojen määrää pääkaupunkiseudulla. Liiton mielestä joukkoliikennekaistoja tulee rakentaa kaikille pääkaupunkiseudun säteittäisille pääväylille Kehä III:lta Helsingin keskustaan asti.

Linja-autoliito toteaa kannanotossaan, että bussiliikenteen sujuvuus on muodostumassa yhä suuremmaksi ongelmaksi pääkaupunkiseudun tie- ja katuverkolla. Aamulla ja iltapäivällä työmatkaliikenteen aikaan ruuhkat pidentävät päivittäin tuhansien bussimatkustajien matkaa. Liitto muistuttaa, että tulevaisuudessa tilanne vielä pahentuu henkilöautoliikenteen kasvun myötä.

Liiton mukaan Helsingin katuverkossa joukkoliikennekaistat puuttuvat pääkaupunkiseudun kehyskunnista tulevan lähi- ja kaukoliikenteen osalta kaikista tiesuunnista lukuun ottamatta valtatie 3:n suuntaa. Ainoastaan Mannerheimintiellä on olemassa joukkoliikennekaistat.

Liikenneväyläpolitiikan ministerityöryhmä esitti vuosien 2004-2007 investointiohjelmaan teemahankkeeksi joukkoliikenteen edistämistä säteittäisväylillä. Linja-autoliitto pitää erittäin tärkeänä, että tämä hanke toteutetaan. Kannanotossa arvioidaan, että matka-ajan merkitys joukkoliikenteen kilpailykykytekijänä korostuu yhä tulevaisuudessa yhä enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.