Lindströmin pihvit, piparjuurikermakastike

Lindströmin pihvit:

400 g sika-nautajauhelihaa
1 dl vedessä turvotettuja korppujauhoja
1 sipuli
1 maustekurkku
1-2 etikkapunajuurta
1 rkl kapriksia
1 kanamuna
suolaa
mustapippuria
tilkka öljyä

Kuori ja kuullota sipuli pannulla öljyssä. Pilko punajuuret pieniksi kuutioiksi. Halkaise maustekurkku, poista sisus ja kuutioi. Hienonna kaprikset. Sekoita ainekset keskenään. Lisää joukkoon jauheliha, kananmuna ja korppujauhot. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile kostutetuilla käsillä pihveiksi ja paista pannulla tai uunissa kypsiksi.

Piparjuurikermakastike:

50 g voita
50 g vehnäjauhoja
1 iso sipuli
2 rkl raastettua piparjuurta
1 rkl väkiviinaetikkaa
5 dl lihalientä
2 dl kermaa
1 rkl Dijon sinappia
suolaa ja valkopippuria

Hienonna sipuli. Sulata voi ja lisää siihen vehnäjauhot. Kypsennä kunnes väri alkaa ruskistua. Kun seos on kanelin väristä, lisää sipuli ja piparjuuri. Lisää mukaan lihaliemi koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Anna hautua muutama minuutti ja lisää sinappi ja kerma. Hauduta 10 minuuttia ja lisää etikka, suolaa ja jauhettua valkopippuria.

Lue myös:

    Uusimmat