Mainos

Lindhin surmaajaa odottaa vankilatuomio

Ruotsin entisen ulkoministerin Anna Lindhin murhan tunnustanut Mijailo Mijailovic oli mielentilatutkimuksen mukaan tekohetkellä täydessä ymmätyksessä. Hänet voidaan siis tuomita vankeuteen.

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin surmaaja Mijailo Mijailovic ei ole vakavasti psyykkisesti sairas, paljastaa oikeuspsykiatrinen tutkimus. Näin ollen Mijailovic voidaan tuomita vankeuteen.

MIjailovicin asianajaja ei ole vielä halunnut kommentoida tutkimuksen tuloksia vaan sanoo haluavansa perehtyä niihin tarkemmin.

Rikosasianajaja Leif Silbersky ei puolestaan ole yllättynyt mielentilatutkimuksen tuloksesta.

- En ole yllättynyt, koska vaaditaan todella paljon siihen, että henkilöä pidetään vakavasti psyykkisesti häiriintyneenä ruotsalaisen käytännön mukaan. Tutkimuksen tulos merkitsee sitä, että hän joutuu vankilaan. Ratkaistavaksi jää ainoastaan, tuleeko tuomio taposta vai murhasta, Silbersky linjaa.

Oikeudenkäynti Mijailovicia vastaan jatkuu ensi tiistaina. Näillä näkymin Tukholman käräjäoikeus antaa päätöksensä 23. maaliskuuta.

Oikeudenkäynti keskeytyi 19. tammikuuta, jolloin oikeus totesi Mijailovicin surmanneen Lindhin ja määräsi hänet mielentilatutkimukseen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.