Mainos

Lindén: Kulttuurin rahoitus pulassa

Kulttuuriministeri Suvi Lindénin (kok.) mukaan kulttuurin rahoituspohja uhkaa sortua. Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelema Lindén viittaa tuoreeseen tutkimukseen, jonka mukaan kulttuurin pitäisi saada lisää rahaa 100 miljoonaa euroa vuodessa, jotta taidelaitosten toiminta pysyisi nykytasolla.

Esimerkiksi Veikkaukselta tulevat tuotot on jo kolmatta vuotta arvioitu valtion budjetissa liian suuriksi. Veikkauksen tuotoilla katetaan iso osa kulttuurimenoista. -Veikkauksen tuottotavoite pitää saada oikealle tasolle, Lindén vaatii.

Lindénin puoluetoveri, valtiovarainministeri Sauli Niinistö on painottanut, että perusasioiden on oltava kunnossa, ennen kuin muuhun on varaa. Lindénin mukaan Niinistön maailmankuva on kovin mustavalkoinen. Hän myöntääkin, että helpompaa olisi toimia, jos Niinistö joskus poikkeaisi teatterissa tai oopperassa. -Kävihän hän ystävättärensä kanssa kerran sirkuksessa, Lindén letkauttaa.

Lindén ottaa haastattelussa kantaa myös yleisurheilun vuoden 2005 MM-kisoihin, jotka myönnettiin Helsingille. Ministerin mukaan valtio on edelleen valmis osallistumaan kolmella miljoonalla eurolla stadionin kattamiseen. Kokomittainen kattaminen on Lindénin mukaan valtiolle liikaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.