Lilian kertoo, mitä työskenteleminen Googlella vaatii: Herää puoli kuudelta joka aamu, 10–12 kokousta päivässä

2:00
Google esitteli: Näin Assistant-tekoälyavustaja soittaa puolestasi kampaajalle!

Tuotekehityspäällikkönä Googlella toimiva Lilian Rincon herää joka aamu puoli kuusi. Töissä hän saa kuitekin ilmaisen kahvin – ja löytyypä toimistolta liukumäkikin!

Tuotekehityspäällikkönä Googlella toimiva Lilian Rincon kertoo, mitä hakukonejätin palveluksessa toimiminen vaatii. Yhdysvalloissa asuva Lilian on kymmenien ihmisten pomo ja tekee työtä puheentunnistuksella toimivan Google Assistant -avustuspalvelun parissa.

Herää puoli kuusi joka aamu

Lilian herää joka aamu puoli kuudelta, kertoo Business Insider. Hän aloittaa aamunsa treenaamalla ja käymällä suihkussa ennen kuin hänen lapsensa heräävät. Sitten Lilian laittaa tyttärensä hiukset ja meikkaa Googlen älykkään näytön avulla.

– En itse asiassa oppinut meikkaamaan kuin vasta kymmenen vuotta sitten – käytän näyttöä YouTube-videoiden katsomisen ja selvitän, miten laitan luomivärini, hän kuvaa.

Kahvi mukaan autoon

Jos aikaa aamuvalmisteluilta jää, Lilian tekee proteiinipirtelön maapähkinävoista, mantelimaidosta, banaaneista ja lehtikaalista.

Lilian ottaa pirtelön ja kahvin mukaan autoonsa, samoin laukkunsa, jossa on tietokone, lompakko, puhelin, hiuslenkki ja huulipuna.

Lilian ajaa lapsensa kouluun ja jatkaa sitten töihin Googlen kampukselle. Töissä hän on puoli yhdeksän ja puoli kymmenen välillä; sitten hän hakee mantelimaitolaten kahvilasta. Lilian saa sen maksutta – kahvi on Googlen työntekijöiden työpaikkaetu!

Päivässä kokouksia kertyy 10–12

Tämän jälkeen Lilian menee työpöytänsä ääreen lukemaan sähköposteja. Sitten onkin luvassa päivän ensimmäinen kokous.

Päivässä kokouksia kertyy 10–12; osa on puhelinkokouksia. Lilian ei aina ehdi lounaalle. Joskus lounas on samalla kokous!

– Se antaa tilaisuuden olla yhteydessä kollegojen kanssa ja kuulla, minkä parissa he muiden tiimien kanssa työskentelevät, Lilian kuvaa.

Lounaalle hänen ei tarvitse kävellä: Googlen toimistolla on liukumäki, jota pitkin voi lasketella alempaan kerrokseen.

Lähtee töistä ennen puoli kuutta

– Rakastan työtäni todella. Olen tehnyt töitä Google Assistantin kanssa jo ensimmäisenä vuonna, kun se lanseerattiin, ja on ollut mahtavaa saada pohtia strategiaa sille, minkä ominaisuuksien parissa teemme työt, ja nähdä tuotteen kehittyvän, Lilian kuvailee.

Lilian lähtee töistä ennen puoli kuutta ja on töissä noin kuuden ja puoli seitsemän välillä. Kun perhe viettää aikaa lasten kanssa, ruutuaikaa ei ole sallittu. Lilian tosin kokkaa mielellään älynäyttöjen avustamana.

Illalla viiniä ja sähköposteja

Lapset menevät nukkumaan kahdeksan aikaan. Sitten Lilian lukee sähköpostit.

– Se ei ole hyvä tapa, mutta sekä mieheni että minä teemme niin, hän paljastaa.

Joskus he juovat viiniä sähköposteja lukiessaan.

– Olemme yleensä netissä tunnin tai kaksi ja menemme sänkyyn 22.30–23.30 välilä. Sitten kaikki alkaa alusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja