Mainos

"Tahdonvoimani haihtuu iltaisin" – äidin avautuminen vanhemmille tutusta ilmiöstä kirvoitti hillittömiä kommentteja muilta

Vaikka aamulla tahdonvoimaa löytyisi vaikka muille jakaa, iltaisin itse kukin löytää itsensä sohvalta herkuttelemasta, vaikka tarkoitus oli tehdä jotain aivan muuta.

Joelle Wisler avautuu Scary Mommy -sivustolla otsikolla "Tahdonvoimani haihtuu iltaisin taivaan tuuliin" ilmiöstä, joka on niin monelle perheenäidille tuttu. Aamuisin tehdyt hyvät päätökset harvoin kantavat iltaan asti, kun tahdonvoima katoaa mystisesti taivaan tuuliin.

Kyllähän sitä aamulla moni päättää syödä terveellisesti, ulkoilla riittävästi, käydä ehkä jumpassa, järjestää sukkalaatikon, olla kaikin tavoin loistava äiti, leikkiä tuntikaupalla lasten kanssa ja mennä illalla tyytyväisenä aikaisin nukkumaan.

Sitten todellisuus astuu mukaan kuvaan. Joskus jo silloin, kun lapset heräävät.

Yhtäkkiä huomaat, kuinka koko päivä meneekin lasten ehdoilla. Unohdat aiemmin tekemäsi pyhät päätökset ja omistaudut siivoamaan sotkuja, ratkomaan riitoja ja ruokkimaan kiljuvia lapsia. Siinä sivussa sitten napostelet vähän mitä sattuu – jos ehdit. Ei ihme, jos illalla on kiljuva nälkä ja olet valmis syömään ihan mitä tahansa.

Mihin katosi aamuinen motivaatio ja tahdonvoima?

Jokailtaisen nukkumaanmenorumban jälkeen voimat ovat niin lopussa, että ainoa houkuttelevalta tuntuva vaihtoehto on lysähtää sohvalle tuijottamaan zombiena Netflixiä ja syöpöttelemään. Vihdoin edes hetki omaa aikaa! Kenties vielä rentouttava viinilasi sen kunniaksi – tai kaksi.

Tahdonvoiman puute yleinen ongelma

Wisler ei ole ongelmansa kanssa yksin. Erään tutkimuksen mukaan 27 prosenttia ihmisistä pitää tahdonvoiman puutetta suurimpana syynä siihen, että he eivät kykene tekemään positiivisia muutoksia elämäänsä. Jotkut tutkijat uskovat, että tahdonvoima voi huveta päivän mittaan pieniin asioihin, jolloin illalla sitä ei enää ole.

Wisler itse kertoo tahdonvoimansa hupenevan päivän mittaan mitä ihmeellisimpiin asioihin, ja iltaisin hän on valmis antautumaan pepperonipizzalle ja hukuttautumaan chardonnayhin.

Hän kertoo kuitenkin huomanneensa, että mitä isommiksi lapset kasvavat, sitä paremmin hän pystyy keskittymään myös omiin tarpeisiinsa pitkin päivään. Silloin jokailtaisia mielihalujakin on helpompi vastustaa.

Wisler ei kuitenkaan kadu hetkeäkään äidiksi ryhtymistään. Vaikka äitiys tuo mukanaan haasteita ja usein myös lisäkiloja, tulee mukana myös niin paljon hyvää, että kaikki on sen arvoista.

"Tunnistan itseni tekstistä täysin"

Wislerin avautuminen on saanut Scary Mommyn Facebook-sivuilla riemastuneen vastaanoton ja monet äidit kertoivat hulvattomissa kommenteissa samaistuneensa Wislerin vuodatukseen täysin.

– Söin juuri kulhollisen muroja ja puoli pussia sipsejä katsoessani telkkaria. Minun olisi pitänyt pyykätä, tyhjentää tiskikone, täyttää se uudelleen, ja tosiaan, suihkussakin olisi pitänyt käydä, kahden lapsen äiti tilittää.

– Nämä kommentit tekevät oloni sata kertaa paremmaksi, kun sukellan iltaisin viinitonkkaan ja juustonaksupussiin, toinen iloitsee.

– Tunnistan itseni tekstistä täysin. Luin sen keskiyöllä arki-iltana katsottuani ensin Netflixiä ja syötyäni herkkuja. Ainoa puuttuva asia on viini, koska se on päässyt loppumaan, eräs äideistä myöntää.

– En ole alkoholisti, mutta siitä asti, kun minusta tuli äiti, olen pystynyt juomaan enemmän. Oikeastaan odotan sitä, kuuluu yksi tunnustuksista.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.