Mainos

Liittyvätkö asfalttiin ilmestyneet kirjoitukset 20-vuotiaan Emilin katoamiseen? ”Ei sovi henkilökuvaan”

Myös poliisi on kiinnostunut, kuka kirjoitti Espoon Kurttilassa asfalttiin sanat ”Emil was here”, ”Ohi on” ja Tj0”. Tutkinnanjohtajan mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että ne liittyisivät päättäjäisjuhlistaan viikonloppuna kadonneen 20-vuotiaan Emil Nurmen tapaukseen.

Värillisillä liiduilla tehdyt kirjoitukset ilmestyivät asfalttiin seudun asukkaiden mukaan mukaan viime viikonlopun aikana, mahdollisesti samana yönä jolloin Emil Nurmi katosi jäljettömiin. Stanley Käck kertoo MTV Uutisille nähneensä kuvat ensimmäistä kertaa sunnuntaiaamuna, kun palasi reissusta kotiin.

– Olimme tässä noin kello kymmenen aikaan aamulla sunnuntaina. Kiertelin tonttia ja näin uuteen asfalttiin tehdyt kirjoitukset. Silloin en tiennyt vielä mitään koko katoamisesta, kertoo Espoon Kauklahden Kurttilaa* autokorjaamoa pitävä Käck.

Jalkakäytävä, jolle kirjoitukset on tehty, sijaitsee aivan Käckin korjaamon ja kotitalon vieressä. Hän on keskustellut kirjoituksista myös muiden naapureiden kanssa, mutta kukaan ei ole nähnyt niiden tekijää.

Alueella on hyvin vähän liikennettä iltaisin ja öisin. Seutua tuntevat käyttävät reittiä kuitenkin oikotienä Kauklahden juna-asemalta Saunalahden suuntaan, jossa Emilin vanhemmat tiettävästi asuvat.

Poliisi tutkinut maastoa

Poliisi pitää mahdollisena, vaikkakin epätodennäköisenä, että kirjoitukset liittyisivät Emilin katoamiseen.

– Ne eivät sovi henkilökuvaan. Varsin tunnollisena ja hyvätapaisena nuorena miehenä ne eivät sovi siihen lainkaan. Pikemminkin vaikutelma oli, että ne ovat jonkun muun kirjoittamia, sanoo rikoskomisario Lauri Hakkala.

Kirjoitukset löysivät Emiliä maanantaina esineet ystävät, jotka ilmoittivat niistä poliisille. Tänään paikalla kävikin Käckin mukaan poliisin koirapartio sekä kaksi tutkijaa

He eivät kuitenkaan löytäneet kirjoitusten läheltä jälkiä Emilistä. 

– Yksi arvaus, jonka tästä voi tehdä, on se että ne ovat ihan puhdasta sattumaa. Tai sitten joku ulkopuolinen henkilö on keksinyt tällaisen sinne piirrellä. En keksi yhtään syytä miksi Emil Nurmella olisi ollut liidut mukanaan, Hakkala arvioi.

Hakkalan mukaan poliisilla ei ole varmaa tietoa siitä, koska kirjoitukset ovat asfalttiin ilmestyneet. Kirjoitukset huomioidaan tutkinnassa myös jatkossa, mutta pääpaino etsinnöissä on Helsingin keskustassa, jossa Nurmi on viimeksi nähty varhain sunnuntaiaamuna.

– Viimeinen havainto on, kun hän poistuu ravintola Kappelista kello 1.43. Sen jälkeen hänestä ei ole varmoja havaintoja.

Emil Nurmi suorittaa varusmiespalvelustaan. Hänen oli tarkoitus ilmoittautua Upinniemessä eilen kello 21.30 mennessä.

Sisko: Onko kyseessä sairas pila?

Myös Emil Nurmen sisko uskoo, etteivät kirjoitukset liity hänen veljensä katoamiseen, sillä hänen veljensä on hyvin korrekti ja ujo. 

– Veljeni ei tekisi sellaista. Se ei ole lähellekään Emilin käsialaa, E on mielenkiintoinen. Emil ei myöskään laittaisi niitä "kauniita" kuvia. Tj0 tarkoittaa sitä, että joku on päättänyt peruskoulun tai sitten kyseessä on sairas pila, sisar sanoo MTV Uutisille.

Kaikki havainnot Nurmen katoamiseen liittyen tulee toimittaa poliisille sähköpostiosoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi .

Oikaisu: Käckin autokorjaamo sijaitsee Kauklahden Kurttilassa, ei Haukilahdessa, kuten jutussa alkuksi kerrottiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.